You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Eğitimim Söz Konusu Yardım Lütfen

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar ismim Burak.Bu sene 8. sınıfı bitirdim.İstediğim liseyi kazanmak için çok çalıştım.Sonunda TEOG bitti ve 476 aldım.Girmek istediğim Fen Lisesinin geçen seneki taban puanı 471'miş.Yalnız benim yüzdelik dilimim %2.84 (Türkiye geneli).Gitmek istediğim okulun yüzdelik dilimiyse %2.36.Ben şimdi bu liseye yerleşebilir miyim?

İkinci sorunumsa şu,babam vefat etti ve annem ev hanımı.O yüzden gereken maddi şartlara yeterince sahip değiliz.Ben bu sene o istediğim okulu kazanırsam okula servis ile gidip gelmek zorunda kalacağım.Öğle arası eve gitme şansım olmayacağı için de öğle yemeğimi orada yiyeceğim.Servis(yaklaşık 100 TL aylık)+yemek servisi(yaklaşık 100 TL aylık)=aylık 200 TL.Yıllık 2400 TL.4 senelik 9600 TL.Devlet bursu alıyorum,3 ayda 450 TL.Aylık 150 TL.Hadi bursumun hepsini oraya versem,yine karşılayamayacağız.

Tavsiyeleriniz falan var mı? Veya benim için dua eder misiniz?

Teşekkürler,
Burak.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
RE: Eğitimim Söz Konusu Yardım Lütfen
Öncelikle tebrik ederim Burak. Çok iyi bir puan almışsın. İnşallah ömrünün geri kalanında da hep başarılı olur, vatana millete hayırlı bir evlat olursun.

Liseye yerleşme durumuna gelirsek, bana kalırsa yerleşirsin. Okulun yüzdelik dilimi ve senin yüzdelik dilimin arasındaki doğruluk %0,2 civarında. Yani neredeyse aynı sayılır. Bana kalırsa o liseye yerleşebilirsin. Ama eğer size ekstra masraf çıkaracaksa yaya olarak gidebileceğin bir fen lisesine veya kaliteli bir anadolu lisesine gitmelisin. Maaşallah çok başarılısın. Bu yaşta babandan ayrı kalmış olmak seni bir hayli olgunlaştırmıştır zaten. Sen de bu olgunluğa yakışır biçimde anneni de düşünmelisin. Çünkü o artık sana emanet. Bu arada gitmek istediğin lise yerine ondan bir gömlek düşük bir liseye gitmek seni daha az başarılı yapmaz. Üniversite mezunu bir abin olarak söylüyorum, lisenin de üniversitenin de kalitesi bir yere kadar. Her şey sende başlayacak sende bitecek.

Mesela ben hem çok kötü bir liseye gittim hem de hiç çalışmayan bir öğrenciydim. Hatta lisede bir sene sınıfta kaldım ve liseyi 5 yılda bitirdim. Fen bilimleri alanındaydım ama lise 2'de kalınca eşit ağırlığa geçtim. Lise 3'e geçince de tekrar fen bilimlerine geçtim. Böyle de karman çorman bir eğitim gördüm yani. Ama sonra aklım başıma geldi. Çalıştım, çabaladım, bana yardım edenlerin de desteğiyle 60.000'e girdim. Senin gibi bir öğrenci ise inşallah 6000'lere girecektir. Dediğim gibi başarısız bir öğrenci olduğum için ham puanda 60.000'deyken okul puanım eklenince 80.000'e geriledim. Normalde bu sıralama ya birkaç bin ilerler ya birkaç bin geriler. Ben 20.000 geriledim. Neyse işte KTÜ makina mühendisliğine yerleştim. Hep İTÜ makinayı istemişimdir, o da sana nasip olsun inşallah. Önemli olanın üniversite olduğunu mutlaka birilerinden duymuşsundur. Bir hocamız bir keresinde derste ellerindeki verilere göre bizim bölümü bitirme yılının ortalamasının 4,8 yıl olduğunu söylemişti. Bu da her 100 kişiden 80'inin okulu 1 yıl uzattığı anlamına geliyor. 20 kişi ise okulu vaktinde, yani 4 senede bitiriyor. Ben bu sene bozuk altyapıma rağmen o 20 kişiden biri oldum. Eğer sen de şimdi çalıştığın gibi çalışırsan biraz daha düşük bir liseye gitmekle hiçbir şey kaybetmezsin. Benim yaptıklarımdan çok çok daha iyilerini yaparsın. Yeter ki çalışma azmini kaybetme. Anneni çok sev ve daima onu düşün. Ona öf bile deme. Allah yardımcın olsun.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
RE: Eğitimim Söz Konusu Yardım Lütfen
Başın sağ olsun kardeşim,Allah rahmet etsin,babanın mekanı cennet olsun inşaallah amin...

arkadaş güzel bir formül üretmiş,söylediklerine katılıyorum,duadan başka bişe de gelmez ki elimden... Allah'a emanet...kusura bakma pek yardımcı olamadım üzgünüm
Hû deyip ölsem
Bir ebedi nura bürünsem
Haşr günü yâ Rabb
Allah deyip dirilsem

Yüzde bir tebessüm,yüzde bir sevgi
Alırken benden beni,
Resul'ün gözlerin rengi :-)
Hû deyip ölsem ey yâ ilahi

Kalbimde Lâ ilâhe illallah zikrin
Dilimde Allah ismin
Senle dolu iken bu aklım fikrim
Hû deyip ölüversem...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 10-07-2015, Saat:11:36 AM, Düzenleyen: Rohan.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.