You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

..Ebu Vefa Hazretleri..

..Ebu Vefa Hazretleri..

..Edep Ya Hu..
..Ebu Vefa Hazretleri..

Baş eğmeyiz edânîye dünya-yı dûn için

Allah’adır tevekkülümüz, itimadımız

Bakî

Dünya nimeti için alçaklara baş eğmeyiz biz. Rızık için tevekkülümüz de, itimadımız da Allah’adır vesselam.

TIĞ İLE ÇUVALDIZ

İstanbul’da bir semte adını verdiğimiz Ebu Vefa Hazretleri’nin bir oğlu varmış. Büyüme çağındayken sürekli elinde bir çuvaldız, sakaların su tulumlarını deler dururmuş. Halk, sırf Ebu Vefa Hazretleri üzülmesin diye önceleri bir şey söylememiş, lakin zamanla iş çığırından çıkmış ve çocuk azıttıkça azıtmış. Sonunda mesele babasına anlatılmış. Ulu hazret, oğlunun yaptıklarını öğrenince çok üzülmüş ve derhal evine koşmuş. Almış eşini karşısına, “Hatun,” demiş, durum böyle böyle… Ben eve haram lokma getirmediğime inanıyorum, acaba sen bu konuda şüpheli bir hal üzre oldun mu?” Kadıncık düşünmüş, düşünmüş ve sonunda “Bey,” demiş, “Oğlumuza aş ererken komşunun evine gitmiştim. Orada portakal ve nar gibi meyveler vardı. Canım çok çekti ama istemeye de utandıydım. Nefsim körelsin diye elimdeki örgü tığımı meyvelere saplayıp ağzıma götürdüm. Oğlumuzun kötü huyu olsa olsa bundandır?”

Onların evde oturup tövbe ettiği sırada çocuk da sokakta elindeki çuvaldızı atıp kötü huyundan vazgeçmiş.

İbret alına..

...Öyle garip bir dünya...
...Olmaz dediğin ne varsa olur...
...Düşmem der düşersin...
...Şaşmam der şaşarsın...
...En garibi de budur ya;...
...Öldüm der durur yine de Yaşarsın...

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: ..Ebu Vefa Hazretleri..
eyvallah....
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.