You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

düşünüyorum düşünemiyorum

Forumcu
Şuan da etrafınızda birçok müslüman var namazlarını hiç kaçırmazlar kuranlarini okurlar zekat umre oruç vb bunları yerine getirirler. Ancak çogunda sahtekarlık yalan gösteriş kadınları dövme iftira kin haset karakterlerinin bir parçası olmuş. Bu saydıklarımın en az biri bu insanlarda mevcutken insan düşünüyor ister istemez dünyanın tamamı müslüman olsa gerçekten tüm sorunlar hallolacak mı? İdeal devleti ideal toplumu bulacak mıyız?
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: düşünüyorum düşünemiyorum
her zaman olmasada bu sefer metamorfoz a katılıyorum ...

önemli olan Müslümanın islamiyeti idrak etmesi....10 kişiden 3 ü böyle diye de her Müslümanı aynı kefeye koyamazsın....

bu dünyayı elek gibi düşün kişileride pirinç elekten taşlar elenir pirinçler kalır....dünyada temiz kalan ahirette mükafatını alır

ayrıca ahir zamandayız kıyamet yaklaştıkça herşeyin güllük gülüstanlıkmı olacağını sanıyoruz...

ALLAH ıma şükürler olsun ki..hala doğru düzgün Müslümanlığını yaşayan kullar var
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 15-06-2016, Saat:09:29 AM, Düzenleyen: Noyan.
Profesör
RE: düşünüyorum düşünemiyorum
müslüman olmak ayrı müslümanlığı tüm şartlarına uyarak yaşamak ayrı şeyler siz büyük bir toplulukta küçük örnekleri gaileye alarak yazmışsınız
bende örnek vereyim okumuştum anket yapmışlar eşlerini dövenlerin çoğunluğunun hep yüksek tahsilli kişilerden oluştuğunu tespit etmişler eeee o zaman bir toplumun hepsinin okumuş olması o toplumun aydın medeni akıllı bir toplum olacağınımı gösterir.

ufak bir ayrıntıyı kaçırmayalım müslüman olmak vede müslümanlığın şartlarını yerine getirmek bir bütünün ayrılmaz parçası

her öğretmen aynı seviyedemidir kardeşim yani her öğretmenin bilgi beceri öğretme yeteneği aynımıdır değildir,

işte her müslüman olanda aynı değildir dereceleri farklı farklıdır
ama böyle diyede kimse müslüman olmayacakmı öyle bir şeyde yoktur

yazınızda dediğiniz gibi dünyanın tamamı müslümanda olsa varsayalım
her devir ve zamanlarda olduğu gibi her toplulukta olduğu gibi içlerinde fitne fesat riya hırs vs lerin olacağı kesindir
yani yaratılışın bir gerkeçesidir iyi ve kötülerin olduğu bir dünya bu yaratılış hakikatı olduğundan fazla derine gitmeden RABBİM bilir diyelim

ama diğer kardeşleriminde yazdığı gibi hakiki müslüman olanlar ve müslümanlığı şartlarına uygun olarak yaşayanlar var bunlar birer kazançtır bu yetmezmi?

yani hep kötü örneklere bakarak varsayımda bulunmak yanlıştır çünkü iyi örneklerde vardır birde özellikle belirteyim herkes yaptığı iyidende kötüdende sorumludur hesabını ona göre verir gerçek olan şudur eğer kılşınna namaz veya yapılan ibadetler sizi kötülükten alıkoymuyorsa bir eksiklik vardır önemli olan o eksikliği bulmaktır yok ben hem namaz kılarım hem yanlış yaparım diyorsa oda kişinin kendi iradesidir ve bunlardan mesuldür.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 15-06-2016, Saat:10:16 AM, Düzenleyen: duadaş.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.