You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Duştan sonra ağıza buruna su verirsek gusül almış olur muyuz?

Duştan sonra ağıza buruna su verirsek gusül almış olur muyuz?

Süper Moderatör
RE: Duştan sonra ağıza buruna su verirsek gusül almış olur muyuz?
Alpi kardeşim, fetavayi hindiye paylaşımın için Allah razı olsun. Fakat tekrar tekrar okumama rağmen niyet farzdır diye bir sonuç çıkaramıyorum. Orada anlatılan güzel ve tam bir gusül alma. Buna hiç itiraz yok. Zaten benim de yaptığım alıntıda aynı şeyler yazıyor.
Biz hiç kimseye niyetsiz, besmelesiz aptes alın demiyoruz. Aptesin alınması konusunda 4 mezhep de şeklen hemfikirdir. Sadece neresi farz, neresi sünnet gibi teknik detayları farklı ictihatlardır.
Bu içtihatlarda işte bu örnekte olduğu gibi çok ender görülen uç meselelerde önem taşıyor.
Allah'a emanet olun.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Süper Moderatör
Kalemşör sana ise sözüm yok. Önce İmam Şafi(RA) hazretlerinden diğer ehl-i sünnet mezheplerine ve özellikle İmam Hanefi(RA) hazretlerine saygısını öğren, ondan sonra sapıklıktan ve sapıtmışlardan konuşalım.
Bizim itikadımızda 4 mezhep de haktır, 4 imam da saygındır. Bunlardan hangisine uyarsan uy asla SAPITMAZSINIZ.
Selametle
Bunu ilk beğenen sen ol.
Süper Moderatör
Apteslerde o yarım yamalak içtihadına gelince:
1- Kur'anda namaz için aptes alırken "YÜZÜNÜZÜ YIKAYIN" diyor.
Şimdi soruyorum: Ağzın ve burnun içi YÜZ müdür?
2- Yine Kur'anda gusül için bütün vücudunuzu yıkayın diyor.
Şimdi soruyorum: Ağzın ve burnun içi vücudun içi midir dışı mıdır? Yani vücudu yıkarken ağzın ve burnun içini yıkamak mümkün müdür, gerekli midir, değil midir?

Bu soruların cevaplarını nasıl verirsen mezhebin odur, işte o imama tabisin demektir.
Şimdi buna sapıklık denir mi? Biraz haksızlık olmuyor mu?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 04-12-2016, Saat:09:26 PM, Düzenleyen: camici.
Süper Moderatör
Müctehidlik yapan arkadaşlar, lütfen hazır bigisayarın başında iken yeni sekme açıp, "gusülün farzları" ve/veya "gusülün sünnetleri" diye bir arayın. Onlarca site çıkacaktır, hepsini kontrol edin. Kitap okumuyoruz bari bu kadarcık gayret lütfen.
Bu işler, fetva vermek ağır vebal gerektirir. Bu işin bana göresi, san göresi olmaz. Lütfen!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.