You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Dünyevileşme dindarlığa engel mi?

Dünyevileşme dindarlığa engel mi?

Üye
RE: Dünyevileşme dindarlığa engel mi?
Arkdaşalar şimdi ben demiyorum hadi zenginlik içn çalışalım çabalayalım ahireti hiçe sayaalım , ben diyorumki allah bir müslümana zenginlik nasip ettiyse oda zekatını veriyosa allah yolunda savaşanlara yardım ediyorsa ne mutlu ona şimdi bir müslümanın zengin olması neden önemlidir buğün yahudilerin mallarını boykot edelim diyoruz zengin bir müslüman evladının ünlü kaliteli malları olsada biz ona yönelsek iyi olmaz mı Allah yolunda cihat edenlere madi yardım etsek bu iyi olmaz mı fakir insanlara mallarımızdan ayırsak bu güzel olmaz mı zengin şuurlu müslümanlar bir araya gelse yahudi lobisini baskı altına alsa bu güzel olmaz mı zengin müslümanlar deseki ey amerika sen israile yol verirsen tiçaretimizi keseriz ekonomini etkileriz bu güzel olmaz mı Allah resulü bir liderdi o bir örnek idi çok zengin olması o dönemin arap yarım adasında fitneye sebebiyet verirdi. sanmayalımki biz hep böyle yan gelip yatıcaz birgün kafirler bizim kapımızada dayanacak onlara taş atacak değiliz silahla karşılık vereceğiz o silahta malesef günümz çağında parayla işte müslüman bunun için zengin olmalı allah yolunda malını harcamalı cevremde çok örneği vardır tirilyonlarını allah yolunda harcıyorlar şimdi bu insan hayırsız mı takvasız mı vallahi paraya tapılan şu dönemde bu hareketi zahiren çok etkili ve takva arttırıcıdır
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Sen de haklısın Hanzala
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Ben devlet veya kurumlar fakir olsun demiyorum.Devlet elbette zengin ve güçlü olucak.Bizim bahsettiğimiz avam halk tabakasından olan normal insanlardır.

Yani hususi duruma gelirsek kişi , Allahtan kendisi için hayırlı olanı istemesi lazım.

Gerektiğinde ''Ya Rabbi zenginlik benim için şer ise , nasip etme '' demesi lazım.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 18-08-2014, Saat:08:24 PM, Düzenleyen: Ahmed1.
General
dün gece oturuyorduk parkta, yaşı 50 lerde bir amcamız yanımıza oturdu. derdinden çökmüştü, tek derdi de değil. aylardır sokaklarda yaşıyor, belediyenin verdiği ekmekle günlerdir karın doyurmaya uğraşıyor. belediyeye gidiyor açtığı ele karşılık yok, bürokratik mantık şuraya buraya git diye yıldırmak adamı... ve bu adam kendince kaderine isyan ediyor, sonra hatırlıyor yaptığını. ama elinde bir imkan yok, her şeyi alınmış. bu zenginliğin hiçbir vebali yoksa fakirleşen diğer insanlara duyarsızlık ve onların rızkına göz dikmenin hesabı ağır olacak. o yüzden çok malın ve çok sözün hesabı ağır.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Ruhumuz Yeter...
dunya hayatina daldikca ahiret hayati unutulur zamanla zaten insanin fitrqti da buna uygun fazla kaptirmamak gerek
&& Ağlamak istiyorsanız sakın yapmayın. Çünkü bir yerlerde sadece sizin bir gülüşünüz için, Yaşayan birileri mutlaka vardır !!! &&
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 19-08-2014, Saat:09:33 AM, Düzenleyen: Zehan.
General
Hiç ölmeyeceğini zanneden biri gibi çalış, yarın ölecek biri gibi de tedbirli ol.

önemli olan bu dünyada yaşam mücadelesinin içinde doğru yoldan sapmamak değil mi gülücük ALLAH rızası için yaşamak en önemlisi
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.