You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

DÜNYA DÜZ VE DÖNMÜYOR !!

DÜNYA DÜZ VE DÖNMÜYOR !!

Cezalı Üye
DÜNYA DÜZ VE DÖNMÜYOR !!
Selamun aleyküm arkadaşlar.

2015 yılıyla beraber dünyada "flat earth" isimli ve "truthinc" yörüngesindeki oluşumlar başta olmak üzere "dünya dönmüyor" ve "dünya küre şeklinde değil, düz" fikrini savunan sayısız çalışma yapıldı. Bunları inceledim.

Referans harita 1892 yılında ABD'de çizilmiş şu harita:

[Resim: 1892-new-standard-map-of-the-world.jpg]

Bu haritanın özet şekli BM logosunda yer alıyor:

[Resim: UN_logo.png]

Bu haritayla beraber sayısız kanıt inceledim. Bunlar;

1- Uyduların hareketleri
2- Uçakların hareketleri
3- Güneş ve ayın hareketleri
4- Dünyanın düz olması gerektiğini ortaya koyan teknik çalışmalar,
... vb..

inceledim.

Vardığım sonuçlar:

1- Dünya düz (disk şeklinde) ve dönmüyor
2- Güneş ve ay, dünyanın etrafında (üstünde) dönüyor.
3- Yıldızlar sanılandan çok daha yakın ve hepsi dünyanın etrafında dönüyor.

Sizin için konuyu daha iyi anlamanıza ve şimdilik inanmasanız bile kafanızda soru işaretleri oluşturup merağınızı artırmaya yönelik bir ii görsel ekleyeceğim.

Bunlardan birincisi bir kaç uçak rotası:

[Resim: 210wu4l.jpg]

[Resim: 2mcgks5.jpg]

Ve en ilginç ve açıklayıcı uçak rotası:

[Resim: 1z354s0.jpg]

[Resim: 2nhndk2.jpg]

Bunları böyle dünyanın küre şeklinde olmasıyla filan izah ediyorlar. Sözüm ona mesafeler hep aynı olurmuş. Matematik bilmesek kekleyecekler.

Bütün uçakların rotası gidecekleri hedefe doğrudan gidecek şekildedir çünkü hepsi "en ekonomik" ilkesine göre hareket ederler. Yani yarım daire çizmelerinin, haritanın sahte olmasından başka izahı yoktur.

Esasen mesele bir mason olan Kopernik'in 1543 yılında yazdığı "revolutionibus orbium caelestium" kitabına kadar dünya düz ve bir merkez olarak kabul ediliyordu. Kopernikten itibaren dünya, güneşin etrafında dönen alel ade bir gezegen konumuna iteklendi.

Tabi bunda bazı maksatlar vardı.

Örneğin incilde güneş ve ayın dünya etrafında döndüğü yazar. Keza kuranı kerimde bu açık bir ifade olarak yer almasa da islam alimlerinin çoğu kuranı sanki güneş ve ay dünyanın etrafında dönüyor gibi açıklamışlardır. Yıldızlar da dini eserlerde yine "kandil" gibi basit manadadır. Oysa kopernik yıldızları büyük, evasa cisimler olarak tanımlamış, gördüğümüz yıldızları ise yıldız grupları olarak adlandırmıştır.

Dünyanın yuvarlak olduğu teorisinin Galileo tarafından ortaya atıldığı ve Macellan tarafından gerçekleşen dünya çevresi turunun da bunu kanıtladığı varsayılır. Oysa ki hep Kuzeyi bir tarafınıza alırsanız, dünya turunu tamamladığınızda bu dünyanın küre şeklinde olmasıyla açıklanabileceği gibi, merkezi kuzey kutbu olan bir diskin içinde kuzey kutbunun, yani dünyanın ortasında dönmenizle de açıklanabilir.

Kısacası,

Dünyanin küre şeklinde olması masonların, medya güçlerini de kullanarak dünyaya yaydıkları ve hristiyan ve müslümanlara attıkları bir kazıktır. Şimdi intikam zamanıdır arkadaşlar. Haydin hücum.
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
RE: DÜNYA DÜZ VE DÖNMÜYOR !!
Enteresan..

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
E peki mesela el biruninin calismalari hesaplamalari filan?
Hosgeldin bu arada.
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
Az önce hemen youtube baktım,vatandaşın biri dünyanın düz olduğunu söylüyor ve açıklamasını yapıyordu,videoda argo kelimeler var diye paylaşmadım.İzlemek isteyenler bakabilir.

Ben şahsen bu konuda yeterli bilgiye sahip değilim ama söylediklerin mantıklı.Araştırmak lazım..

Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Ozellikle isim vermedim aslinda. Hani birununin bunu yuzyillar once kanitlamasi
Yani yuvarlak oluşu dönüşü vs.
E o da ispatlı bu da ispatli ise hangi ispat dogru ?
Yahudi oyunu ise biruninin ispatini oyun icinde nereye koyacagiz.
Galile demiyorum bak. Hani desek o siyon
Ama bunu ondan once soyleyen adam baska ?

Yok savasmadim daha.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Ben mi banliyorum milleti.
Her konudan anlarim demiyorum ne alakasi var.
Diyorum ki adamin biri bunu ispat etmis.
Sende ispat ettin.
Ee ? Hangi ispat hakikat ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
Şimdi her konuda karşıma bir alim çıkarıyorsunuz. Bir laf etsem "alimlere hakaret" deyip banlayacaksınız. Yemem ben. Bana kendi fikirlerinle gel kendin. Yemem daha! Ehehehe! Smile

ifade

Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.