You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Dünya "düz" mü yuvarlak! mı?hocam

Dünya "düz" mü yuvarlak! mı?hocam

Forumcu
RE: Dünya "düz" mü yuvarlak! mı?hocam
Neyse ben el malının gazalinin sözüyle alim dir diye hareket edemem siz bu bir kaç eşari kafasıyla inanın ben ehli sünnet gibi inanayım.
Ayrıca o ayet dünyanın döndüğüne delil olmaz dağların hareketi ile ilgili ayet kıyamet alametlrirnden bahsediyor biraz zahmet edip siyah sibaka bakarsanız var. Düz dünya ve kubbesi isimli eserinde yeterince cevap var pdfsi nette var.
Seyyid kutuba gelince biz samimiyetini davasını inkar etmedik fakat hadisden cerh ve tadilden fıkhi mevzulardan anlamazdı bunu kendisi söylüyor zaten

Sonuç olarak siz öyle inanın ben böyle inanıyorum hakikat er geç çıkar zaten
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
çözülecek geçen hafta cübbeli Ahmet hocaya mail attım...hocam sizden de duyalım bir de bu konuyu diye ...:D

bu haftaki konusunun bu olacağını ümit ediyorum :D
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 12-11-2015, Saat:11:49 AM, Düzenleyen: Zehan.
Üye
Bence dünya kocaman mercimekli köfte şeklinde
Ayda turşusu :p :p
Gidip kahvaltı yapayım en iyisi :D :D
[Resim: P6v886.gif]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Dünya dönmüyor demişsin Eşşafi kardeşim;

Güneş ile Dünya arasında yaklaşık 150milyon km mesafe var.Güneşin Dünya etrafında dönüyor olması durumunda;Güneş diğer gezegenlere 150milyon km yaklaşıp uzaklaşmış olacak böyle bir durumda ne olacağını düşün artık(çekim kuvveti,ısı,sıcaklık, ve Güneşin büyüklüğünüde hasaba katarak vs.)

Örneğin Mars ile Güneş arası 227milyonkm,Güneş Dünyanın etrafında dönecek olsa;Güneş Mars'a 150milyon km yaklaşmış olacak ve aralarındaki uzaklık 70milyon km ye kadar düşüp çıkıyor olacak.

Diğerlerinide sen hesap et (ki Güneşin Dünya etrafında dönmesi durumunda;uzayda Dünyanın etrafında150milyon km yarıçaplı bir tur atmasının 24 saatte nasıl olacağınıysa hiç sormuyorum bile,artık sana göre ne hızda dönüyorsa uzayda Dünyanın etrafında Güneş)Asteroidlere çarpa çarpa dönmesini hiç demiyorum bile Big Grin
Aşk bir şem'-i ilâhîdir benim pervânesi
Şevk bir zencîrdir gönlüm anın dîvânesi
-Şeyh Galip-
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.