Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Dünya "düz" mü yuvarlak! mı?hocam
Dünya "düz" mü yuvarlak! mı?hocam
Ayrıca o ayet dünyanın döndüğüne delil olmaz dağların hareketi ile ilgili ayet kıyamet alametlrirnden bahsediyor biraz zahmet edip siyah sibaka bakarsanız var. Düz dünya ve kubbesi isimli eserinde yeterince cevap var pdfsi nette var.
Seyyid kutuba gelince biz samimiyetini davasını inkar etmedik fakat hadisden cerh ve tadilden fıkhi mevzulardan anlamazdı bunu kendisi söylüyor zaten
Sonuç olarak siz öyle inanın ben böyle inanıyorum hakikat er geç çıkar zaten
bu haftaki konusunun bu olacağını ümit ediyorum :D
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Ayda turşusu :p :p
Gidip kahvaltı yapayım en iyisi :D :D
Güneş ile Dünya arasında yaklaşık 150milyon km mesafe var.Güneşin Dünya etrafında dönüyor olması durumunda;Güneş diğer gezegenlere 150milyon km yaklaşıp uzaklaşmış olacak böyle bir durumda ne olacağını düşün artık(çekim kuvveti,ısı,sıcaklık, ve Güneşin büyüklüğünüde hasaba katarak vs.)
Örneğin Mars ile Güneş arası 227milyonkm,Güneş Dünyanın etrafında dönecek olsa;Güneş Mars'a 150milyon km yaklaşmış olacak ve aralarındaki uzaklık 70milyon km ye kadar düşüp çıkıyor olacak.
Diğerlerinide sen hesap et (ki Güneşin Dünya etrafında dönmesi durumunda;uzayda Dünyanın etrafında150milyon km yarıçaplı bir tur atmasının 24 saatte nasıl olacağınıysa hiç sormuyorum bile,artık sana göre ne hızda dönüyorsa uzayda Dünyanın etrafında Güneş)Asteroidlere çarpa çarpa dönmesini hiç demiyorum bile
Şevk bir zencîrdir gönlüm anın dîvânesi
-Şeyh Galip-
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi