Somali'de oluk oluk kan akıyor
Someli’de Amerikan destekli işgalci Etiyopya askerlerinin saldırılarında en az 23 kişi öldü. Başkent Mogadişu'nun 300 km kuzeyine düşen Garsani köyü yakınlarında çıkan çatışmada 13 siville 8 asker hayatını kaybetti. Direnişçilerin de 2 kayıp verdiklerini bildirdi. Etiyopya güçleri Batı'nın teşvikiyle Somali'ye işgalci birlikler gönderdi. Öte yandan,Uluslararası Af Örgütü, Somali'deki çatışmalarda tarafların sivilleri hedef aldığını, sivillerin öldürüldüğü, tecavüze uğradığı ve işkence gördüğü yolunda çok sayıda bildirim olduğunu açıklamıştı. Af Örgütünün 32 sayfalık raporunda, başkent Mogadişu'daki halkın, maruz kaldığı ya da tanığı olduğu bu tür saldırıların izlerini taşıdığı, bazı sivillerin alıkonularak öldürüldüğü ya da dövüldüğü kaydedilmişti. Af Örgütü, sivilleri hedef alan en yaygın saldırıların "toplu tecavüzler" olduğunu, insanların "koyun gibi boğazlanarak" cesetlerinin sokak ortasında ya da evlerinde bırakıldığını ve keskin nişancılar nedeniyle cesetlerin kısa sürede kaldırılmasının da mümkün olmadığını bildirmişti.
giderayak işlerim var bitirilecek, giderayak.
ceylanı kurtardım avcının elinden
ama daha baygın yatar ayılamadı.
kopardım portakalı dalından
ama kabuğu soyulamadı.
oldum yıldızlarla haşır neşir
ama sayısı bir tamam sayılamadı.
SEVDALARA DOYULAMADI...