You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Dünya çapında zulümlerden son haberler...

Batı destekli Etiyopya askerleri dehşet saçmaya devam ediyor

Somali'de oluk oluk kan akıyor

Someli’de Amerikan destekli işgalci Etiyopya askerlerinin saldırılarında en az 23 kişi öldü. Başkent Mogadişu'nun 300 km kuzeyine düşen Garsani köyü yakınlarında çıkan çatışmada 13 siville 8 asker hayatını kaybetti. Direnişçilerin de 2 kayıp verdiklerini bildirdi. Etiyopya güçleri Batı'nın teşvikiyle Somali'ye işgalci birlikler gönderdi. Öte yandan,Uluslararası Af Örgütü, Somali'deki çatışmalarda tarafların sivilleri hedef aldığını, sivillerin öldürüldüğü, tecavüze uğradığı ve işkence gördüğü yolunda çok sayıda bildirim olduğunu açıklamıştı. Af Örgütünün 32 sayfalık raporunda, başkent Mogadişu'daki halkın, maruz kaldığı ya da tanığı olduğu bu tür saldırıların izlerini taşıdığı, bazı sivillerin alıkonularak öldürüldüğü ya da dövüldüğü kaydedilmişti. Af Örgütü, sivilleri hedef alan en yaygın saldırıların "toplu tecavüzler" olduğunu, insanların "koyun gibi boğazlanarak" cesetlerinin sokak ortasında ya da evlerinde bırakıldığını ve keskin nişancılar nedeniyle cesetlerin kısa sürede kaldırılmasının da mümkün olmadığını bildirmişti.

"rosegul giderayak işlerim var bitirilecek,
giderayak.
ceylanı kurtardım avcının elinden
ama daha baygın yatar ayılamadı.
kopardım portakalı dalından
ama kabuğu soyulamadı.
oldum yıldızlarla haşır neşir
ama sayısı bir tamam sayılamadı.
SEVDALARA DOYULAMADI...rosegul
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 09-05-2008, Saat:07:09 PM, Düzenleyen: Nizam-ül Mülk.
Cvp: Somali'de oluk oluk kan akıyor
Burundi'de çatışmalar sürüyor: 52 ölü

Orta Afrika ülkelerinden Burundi'de, ülkedeki son faal gerilla grubuyla askerler arasında meydana gelen çatışmalarda 2'si asker 52 kişinin öldüğü bildirildi. Askeri sözcü Albay Adolphe Manirakiza, başkent Bujumbara yakınlarında dün gece Ulusal Kurtuluş Güçlerine bağlı militanların devriye gezen askerleri pusuya düşürdüğünü söyledi. Sözcü, saldırının ardından askerlerle militanlar arasında şiddetli çatışmalar çıktığını ve 2 asker ile 50 militanın öldüğünü kaydetti. Ulusal Kurtuluş Güçleri adlı gerilla grubuyla 2006'da barış anlaşmasına varılmasına rağmen yer yer çatışmalar meydana geliyor.
giderayak.
ama kabuğu soyulamadı.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Sadr Mahallesi’nde katliam hazırlığı

Amerikan ve Iraklı askerlerle Şii milisler arasında çatışmaların meydana geldiği Bağdat’ın Sadr mahallesinde, halka “güvenlik nedenleriyle evlerini terk etmeleri” çağrısı yapılıyor. Mahalle sakinleri, Iraklı askerlerin hoparlörlerle sürekli anons yaptıklarını ve halktan yakındaki stadyumlara gitmelerini istediklerini, ancak vatandaşların çoğunun hala Sadr mahallesini terk etmediğini anlattı. Uyarılar, Amerikan güçlerinin desteklediği Irak askerlerinin, yaklaşık 7 haftadır devam eden çatışmaların ardından bölgeyi Şii milislerden temizlemek üzere yeni bir operasyona hazırlandığı yorumuna neden oluyor. BM Çocuklara Yardın Fonu (UNICEF), Sadr mahallesindeki çatışmalar nedeniyle yaklaşık 6 bin kişinin evini terk ettiğini ve mahallenin bazı bölgelerinin terk edilmiş durumda olduğunu belirtmişti. (aa)
giderayak.
ama kabuğu soyulamadı.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Lübnan'da Hizbullah gösterisi sürüyor

Lübnan’da Hizbullah öncülüğündeki muhalefetin başlattığı gösteriler devam ediyor. Beyrut Uluslararası Hava Limanı yolu göstericiler tarafından kapatıldığı için, uçak seferleri iptal edilirken, ülkenin ve Beyrut'un birçok yerinde yollara kurulan bariyerlerle ulaşım engelleniyor. Hizbullah taraftarlarının, Lübnan'da önceki gün hükümeti düşürmek amacıyla başlattığı gösteriler, Beyrut'un Müslüman kesimiyle Başbakanlık ve BM binalarının bulunduğu şehir merkezini tamamen kilitledi. Hava limanı yolunun kamyonlarla taşınan kum ve taşlarla kapatılması nedeniyle de ülkenin dünyayla hava yolu bağlantısı kesildi. Gece boyunca eylemlerine devam eden Hizbullah taraftarları, dün sabah da hava limanı yolunu açmadı. Göstericiler, Batı Beyrut'taki ana yollara araba lastiklerini getirerek yakmaya devam ettikleri belirtiliyor.
giderayak.
ama kabuğu soyulamadı.
Bunu ilk beğenen sen ol.
İsrail, bağımsızlık kutlamaları öncesi savaş hali yaşıyor

Nekbe’nin 60. yıldönümünde direnişçilerin saldırısından korkan işgal güçleri alarm durumuna geçti İsrail polisi, Batı Yaka da dahil olmak üzere işgal altında tuttuğu bütün bölgelerde alarm durumunu, savaşlarda uyguladığı seferberlik durumunun bir alt konumu düzeyine çıkardı. Filistin Enformasyon Merkezi'nin sitesinde yer alan habere göre polis sözcüsü, İsrail radyosuna yaptığı açıklamada, teyakkuz halinin dün geceden başladığını belirterek, bu önlemlerin İsrail'in kuruluşunun (Filistinliler bu olayı Büyük Felaket yani “Nekbe” olarak adlandırıyor) 60. yıldönümü kutlamaları sebebiyle alındığına işaret etti. Güvenlik güçlerinin 1948’de işgal edilmiş topraklardaki kalabalık kentlerde fazladan önlemler aldığı, özellikle de Batı Yaka'yla temas noktalarında kuvvet takviyesi yaptığı belirtiliyor. İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak'ın, kutlamaların sorunsuz geçmesi için Batı Yaka'ya Cuma (9 Mayıs) gününe kadar sürecek kuşatma emri verdiği vurgulandı. Bu kuşatma kararının Filistinli grupların Nekbe'nin yıl dönümü nedeniyle saldırıda bulunacaklarını ilan etmelerinin ardından geldiği ifade ediliyor.
giderayak.
ama kabuğu soyulamadı.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cvp: Dünya çapında zulümlerden son haberler...
İşgalciler, 7 çocuk annesi kadını katletti

İsrail vahşette sınır tanımıyor

7 çocuk sahibi Filistinli bir anne, işgal güçlerinin Yeni Abasan bölgesinde gerçekleştirdiği saldırı sırasında dürbünlü tüfekle vurularak infaz edildi. Görgü tanıkları ve hastane kaynakları, işgal güçlerinin Yeni Abasan bölgesinden çekilmeden önce Vefa ed-Dığma’yı (35) başından vurarak şehit ettiğini bildirdi. Kaynaklar “Şehit annenin 7 çocuğu vardı.” dedi. Şehidin naíşının Han Yunus’taki Nasır hastanesine kaldırıldığı bildirildi. İşgal güçleri, bölgeye yaptıkları saldırı sırasında mülkiyeti Dığma, Ebu Tuayme ve Kura ailelerine ait 5 evi yerle bir ederken, 21 yaşındaki Velid Ebu Muslim adlı mücahidi şehit etti, 7 mücahidi de yaraladı.
giderayak.
ama kabuğu soyulamadı.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cvp: Dünya çapında zulümlerden son haberler...
eywallah toprağım
giderayak.
ama kabuğu soyulamadı.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 24-06-2008, Saat:05:47 AM, Düzenleyen: Nizam-ül Mülk.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.