You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

..Dün'ümden Bir Kesit..

..Dün'ümden Bir Kesit..

..Edep Ya Hu..
..Dün'ümden Bir Kesit..

..Dün 13 yaşındaki romen çocuktan aldıgım ders.. Sad

dün aşılamaya romen mahallesine gitmiştik.. yanıma küçük bir cocuk geldi. bende konusmaya başladım ismi bayhandı.. aslında okula gidiyormu bunu bile sormakta tereddüt etmiştim.. ayagında ayakkabısı, üzerinde montu yoktu.. içim sızladı..

sonra bana üşümüş ellerini uzatarak..
bak ellerim mürekkep oldu yanlışlıkla kalemim kırıldı ve arkadasımında koluna mürekkep geldigi için ögretmenim beni dövdü dedi.. ama ben bilerek yapmadım diye.. kendini savunuyordu bana.. canım yandı.. ona buyuklerınde hata yapabilecegini ama yuregınde sen kimseye kin besleme olurmu diye nasihat etmek istedim..

ardından elini güneşi göstererek güneş cehennem gibiymiş biliyormusun dedi.. bende cehennemdem igne ucu kadar bir delik açılmış olsa bile kainatı yakabılır sıcaklıgı işte böyle.. anlatmak istedim..
ama tedirginim 13 yasında bir romen cocuga Allahı nasıl anlatabilirim.. ne diyebilirim,,
başladık konuşmaya bu yuzden bizler iyi insan olmalıyız.. yanlış yapmamalıyız..cehenneme gitmemek için yanmamak için ugrasmalıyız.. Rabbimin verdigi herseye razı göstermeliyiz.. isyan etmemeliyiz.. cennette Rabbm cok güzel nimetler verecek.. istedigin herseyi yiyebilirsin.. istedigin herseyi giyebilirsin.. gezebilirisin.. ama burada sabretmek gerek derken..

cocuk birden atıldı.. şükretmeliyiz degilmi abla.. ayagı olmayan kolu olmayan yemegı olmayan cocuklar var degilmi abla.. biz herşeye şükredersek Allah bize verirmiş.. televizyonda duymuştum dedi...

o an bir kere daha utandım.. bu kadar şükürlü bir kul olamadıgım için.. insanları etiketledigimiz için..
Rabbimin ismini anlatmak gAYEmiz olursa, herkesin yuregınde bu kıvılcımın oldugunu bir kere daha gördüm,, ve ögrenmişimdir inşAllah..
ve utandım..Sad

...Öyle garip bir dünya...
...Olmaz dediğin ne varsa olur...
...Düşmem der düşersin...
...Şaşmam der şaşarsın...
...En garibi de budur ya;...
...Öldüm der durur yine de Yaşarsın...

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 05-12-2013, Saat:01:07 PM, Düzenleyen: Nazenin..
..Edep Ya Hu..
RE: ..Dün'ümden Bir Kesit..
..yavrum öyle masumdu ki.. Rabbim kirlenmesine izin vermesin inş..

...Öyle garip bir dünya...
...Olmaz dediğin ne varsa olur...
...Düşmem der düşersin...
...Şaşmam der şaşarsın...
...En garibi de budur ya;...
...Öldüm der durur yine de Yaşarsın...

Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumun Uykucu Ninesi
RE: ..Dün'ümden Bir Kesit..
amin..
[Resim: sems-i-tebrizi-sozleri-ii.jpg]

"Kalk, silkelen, kendine gel. Umutsuzluğa sarılma.
Umutsuzluk şeytandan, ümit etmek ise Allah'tandır."
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.