You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Dua'nın imkansıza olan etkisi ?

Yeni Üye
Merhaba Arkdşlar ilk önce şunu söylemek istiyorum ki konuyu yanlış yere açtıysam ki düşünmüyorum şimdiden özür dilerim

Sorum şu ki ; Allah'ın varlığına,gücüne,merhametinin ne denli büyük ve kudretli olduğunu bilmekteyiz ve bu konuda hem Fikiriz.

Peki Dua ederken imkansızı istemek en azından bizim için imkansızı dilemek ve gerçekleşeceğine inanmak en azından Ümit etmek ve tekrarlamak imkansızı gerçekleştirir mi ?

Misal;Bir insan yüzü yanmış beter bir halde ne yapsa olmadı tıbbi olarak da yapılabilecek bşy kalmadı.Allah'a yalvardı yakardı ve Sabah Aynanın karşısına geçti ve iz felan yok tertemiz herşey gitmiş gibi

Veya Bir kızın veya erkeğin yüzü pek güzel değil veya yakışıklı değil insanlarda bu insanla dalga geçiyor kız artık o kdr bıktı ki bu olanlardan yüzüm değişsede şu insanlardan kurtulsam diye düşünüp Allah a yakardı yalvardı.Çünkü Allah çok büyük kudretli isterse olur.Bu kızın yüzünün mucizevi bir şekilde değişmesi rahata kavuşması gibi İlahi güç gerektiren durumların mümkünatı var mıdır ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
RE: Dua'nın imkansıza olan etkisi ?
Yaşlanmıştı hani,Hz.Yusuf istemez diyordu artık vs.Hz.züleyha varya gene neydi Hz.eyyüb a.s ın karısı ve kendisi gene Hz.yunus gene bir evliya dua etmişti yaralı yüzlü kadın için var bunlar...bilmiyor musun ki?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Kur'anda geçen kıssalarda var. Allah'a hiçbirşey imkansız değildir. Salih amellerin ile dûa etmeye devam etmelisin. O dûaların bu dünya için olmasada ahiretin için sana kefil olacaklardır.

En doğrusunu Allah bilir.
Peygamber (s.a.v) Cuma günü şöyle hitap ediyordu: 'Sözün en hayırlısı Allah'ın Kitâbı'dır. Rehberliğin en hayırlısı Muhammed (s.a.v.)'in rehberliğidir. (Dînî) işlerin en kötüsü sonradan icat edilenlerdir. Sonradan icat edilen her şey bid'attir, her bid'at bir sapıklıktır. Her sapıklık da ateştedir.' (Müslim)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Yani Adam sabah kalkdığında ona yeni bir suret beden verilebileceğini söylüyorsun ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
duanın gücü hiç bir şeyde yok yalnız dua ederek isteyeceğimiz şeyler çok önemli tabi ki peygamber Efendimiz S.A.V.'in duası ile (çok ısrar etmesi üzerine) zengin olarak cami kuşu olarak bilinen salebenin zengin olunca zekat bile vermemesi bir örnektir bizlere
yani maveviyat kazancı için dua etmek daha hayırlı olur daha iyi olur
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Kardeş burda yazdıklarımın benle alakası yok yüz veya boy gibi

Ben Lise öğrencisiyim ve bir proje ödevi aldım.Konuyla alakalı bazı şeyler biliyorum.Yanlız ödevimi biraz daha derinleştirim bu Zaman da insanlara böyle şeylerin mümkünatı olup olmayanların görüşünü alıp ödevi diğerlerinden farklı kılmak istedim görüşleriniz için tşk ederim
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 02-04-2016, Saat:11:16 PM, Düzenleyen: Taha21.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.