You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

DUA'M KABUL OLUR MU?

DUA'M KABUL OLUR MU?

Yeni Üye
DUA'M KABUL OLUR MU?
Arkadaşlar benim bir hayalim var ve 15 yaşındayım.Ulaşılması o kadar zor ki.Ama bunu ne para için istiyorum ne de hava atmak için.Bunu başarmak istiyorum bu tıpkı bir insanın aşık olması gibi nasıl bir insan aşık olduğunda kalbinde anlatılmayan şeyleri hisseder bende bu hayalimi gerçekleştirdiğimi düşündüğümde hissediyorum.

Bunun için hep Allah'a dua ediyorum ve hayırlısıyla bir kaç gün içinde namaza başlayacağım.Bunun için çok çalışıyorum yani elimden geleni yapıyorum ama şansım mutlaka olmalı ve Allah'tan hep gururlu,dürüst insanlarla karşılaşmamı istiyorum.Kazandığım parayla da başkalarını mutlu etmek gerçekten de beni mutlu edecek.Ama korkuyorum ya olmazsa işte bunu hep düşünüce çok kötü oluyorum çünkü hayatım sanki buna bağlı ya eğer başarısız olursam?İşte o zaman kendimi kaybetmekten korkuyorum.Dua'mın kabul olmasını çok istiyorum ve zaten 15 yıllık hayatımda gerçekten içtenlikle ve yalvararak istediğim şey bu ve bidaha da olmayacaktır.Sizce olabilir mi?
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: DUA'M KABUL OLUR MU?
nerden biliyorsun hayatta yalvararak içtenlikle isteyeceğin başka bir şeyin olmayacağını gülücük

daha 15 yaşındasın

kendi adıma söyleyeyim,içtenlikle yalvararak istediğim bir şey gerçekleşti elhamdülilah ama benim yalvararak içtenlikle istediğim şeyler bitmedi gülücük

emin ol senin de bitmeyecek son nefesine kadar

ayrıca ne tür sonuçlarını doğurabileceğini bilmiyorum diyorsan hayırlısını iste Allahtan

sonuç da Allah senin kalbindekini biliyor zaten...

ama sakın dua ettim,namaza başladım hayatımda herşey düzgün gidecek diye de düşünme herkesin imtihandan geçtiği gibi sende çeşitli imtihanlardan geçiceksin

dünya bir imtihan yeri ,kıytırık bi üniversiteye bile LYS ye girmeden,ders çalışmadan yerleşemiyorsun

Allahın cennetine hiç imtihan olunmadan hiç zorluk çekmeden hiç sabır göstermeden giremeyiz

ne mutluluğa kapıl nede üzütüye

zaman öyle akıp gidiyor ki sevinçlerin hüzünlerin hepsi birbirine karışıyor

sevince de üzüntüye de kalıcı olarak bakma

Allah yardımcın olsun,ama niyetin iyi olsun hep
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Evet dorğu söylüyorsun belkide hiç bitmeyecek ama istediğim şeyde gerçekten kmtü niyet yok olsa ben istemem ayrıca gerçekten zor bir şey bu istediğim o yüzden acılarına katlanacağım başarana kadar.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
ameller niyetlere göredir gülücük

sen niyetini halis tutarsan ,çok param olsa herkese yardım ederim diye bir niyet yaşatırsan içinde Allah indinde o iyiliği yapmış gibi olursu

veyahutta çok param olsa bende şu günahları yapardım diye içinden geçiren biri de o günahları yapmış gibi olur ....

Allah hakkında en hayırlısı neyse onu versin kardeşim gülücük
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Rabbim elbetteki duaları kabul edendir ama sırf işin olsun diye değil Allah'a kulluk etmek için secde etmek için kıl namazını yap ibadetini. Allah'ım inşallah ki dualarını kabul eder.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
insanın hayır sandığı şeylerde şer olabilir
o yüzden Allah'dan hakkında hayırlı olanı iste....
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
ve o kadar çok yaşadım ki bunu
ağlaya zırlaya istediğim ve kabul olmayan duamın, iyiki olmamış dediğim zamanları çok oldu...
o yüzden duamım kabulu gecikiyorsa yada olmuyorsa bile içim o kadar rahat ki...
biliyorum Mevlam benim için daha güzel şeyler hazırlıyor...
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Çalıkuşu
Boyle dusunmek gerek mutlu olmak icin.. Muminin kabul olmayan duasi da ahirette karsisina cikacak insallah..
"Her şey kaderle takdir edilmiştir, kısmetine razı ol ki rahat edesin...”
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Öncelikle nefsini tanımak için çalış,sonrası duanda nefsinin ne kadar payı var onu çöz,peygamberlerin bile şerrinden Allaha sığındığı nefis çok tehlikelidir,istediklerin gerçekleştiğinde nefsin oynuna gelmemek için Allahın yardımı şarttır.Diyeceksin ne alakası var, nefsi tanırsan duanın kabul olmasının yollarını çözersin..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.