You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

-İKRA-
Dostluk üzerine
[Resim: dostluk1.jpg]
Dostluk sımsıcak ve kocaman bir kavramdır. Yazıldığı kadar kolay değildir. Ve zor bulunur hayatta...

Gerçek bir dost, sen gülerken seninle gülen, sen ağlarken seni güldürmeye çalışan değildir.

Gerçek dost sen ağlarken seninle ağlamayı bilmelidir. Ancak aynı duyguları yaşarsan anlayabilir ve dost olabilirsin. Aslında bu kadar ince bir çizgidedir dostluk. Beraber gülüp beraber ağlamak gerekir. Açık sözlü olup kalp kırmamaktır.

Uzakta bile olsan varlığını hissettirmektir. Yan yanayken boşvermektir dünyanın bütün gamını, kederini..

Bir çocuk kadar masum olabilmektir aslında. Objektif olup ama kendini her zaman onun yerine koymaktır. Kendinden önce onu düşünmektir.

Güvendir dostluk, saygıdır. Paylaşmayı bilmektir. Yürek gerektirir dostluk, emek ister. Özenle tek tek inşa edilir dostluk bağları; zaman gerektirir.

Sığındığımız bir limandır aslında dostluk, sapasağlam olması gerekir. Öyle ufacık sarsıntılar etkilememelidir. Kaya gibi olmalıdır. Ne kadar sağlam olursa o kadar gerçektir dostluk. Hiç birşey yıkamaz öyle kolay kolay...

Öyle bir dost edinmeliyiz ki hayatta; Hem burda hemde ahirette cennetin anahtarı olmalı bize...

Alıntı
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
RE: Dostluk üzerine
sabah bilgisayarımı açtığımda çok sevdiğim kardeşim dostum ve cennette beraber olmayı ümid ettiğim bir insan şunu etiketlemişti bana dünyanın bir ucundan senin yazında bunun üzerine tevafuk oldu gülücük

[Resim: 1397033104220719_orig.jpg]
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Dünyanın öbür ucunda da olsa, kalpleriniz bir Hanzala gülücük
Allah kavuştursun..
Bunu ilk beğenen sen ol.
.
Geçenlerde yaklaşık 1,5 yıldır aramızdaki kırgınlık nedeni ile görüşmediğim bir dostuma ilk adımı ben atmış olmak istedim, geçmiş günleri yad ederek, zor anlarımızda hep beraberdik, ihtiyacım olduğunda yada onun ihtiyacı olduğunda hep yanyanaydık..bunları düşündüm ve mesaj attım nabzını yoklamak için ..oda hemen beni aradı gülücük cesaret edemiyormuş oda farklı bir tepki ile karşılaşır diye meğer..ikimizinde o an üstünden büyük bir yük kalktı ..çok mutlu olduk..dostluk kolay elde edilmiyorki hemen bitirilsin ..

Teşekkürler Zehan gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 27-09-2014, Saat:11:25 AM, Düzenleyen: Mihman.
-İKRA-
Ben teşekkür ederim Zeynep;
İlk adımı sen atmakla çok güzel bir iş yapmışsın. gülücük
Allah ecrini kat kat verir inşallah.
Bunu ilk beğenen sen ol.
...Revan...
Bu zamanda böyle bir dost bulabilene helal olsun. Bu konuya biraz umutsuz bakiyorum. Ama zaman insana ne gösterecek bilinmez. Bir güzel dostta ben bulabilirim inşallah.
Teşekkürler Zehan abla.
İki kişilik duânın adıysa saadet.
Ya Rabbi beni onunla beraber affet!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
arkadaş bulmak çok kolay ama gerçek dost bulmak çok zor..seni anlayan,seninde onu anladığın aynı yolda yürüyen dostluklar hiç bitmesin inşALLAH.......
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Revan;
Rica ederim. gülücük
Allah güzel kalbine göre; güzel dostlarla karşılaştırsın inşAllah.

Noyan;
Amin inşAllah kardeşim..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.