You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Domuz yağı yermiyiz ??????

Anket Başlığı: ...

Bu ankette oy kullanma yetkiniz yok.
Asla yemem 6 (100.00%)
Tiksinirim sadece ondan yemem 0 (0%)
Yemem ama yenebilir 0 (0%)
Yiyebilirim 0 (0%)
* Siz bu anket için oy kullanmışsınız. Katılımcı sayısı:: 6 (100%)

Domuz yağı yermiyiz ??????

General
RE: Domuz yağı yermiyiz ??????
Kardeşim bende sana diyorumki peygamerin ahlakı kuran ahlakıydı. Kurandada domuzun etinden sütünden iç yağında velhasıl herşeyinden müslümanların sakınması yönünde ayetler var. Ayrıca şu hadise iyi bak 214 - Hz. Cabir (radiyallahu anh) anlatiyor: Mekke'nin fethedildigi sene Hz. Peygamber (aleyhissalatu vesselam)'i Mekke'de isittim, soyle buyuruyordu: "Cenab-i Allah icki, olmus hayvan, domuz ve putun alim-satimini yasakladi." Bunun uzerine: "Ey Allah'in Resulu "olmus hayvanlarin ic yagi hakkinda ne buyurursunuz, zira onunla gemiler yaglarin, derilere surulur, kandiller aydinlatilir" dendi. Cevaben: "O (nun satisi) haramdir" buyurdu ve ilave etti: "Allah Yahudilerin canini alsin. Allah onlara olmus hayvanlarin ic yagini haram kildigi vakit bu yagi erittiler, sonra satip parasini yediler."
Buhari, Buyu 112, Megazi 50; Muslim, Musakat 71 (1581); Ebu Davud, Buyu 66 (3486); Tirmizi, Buyu 93, (7, 309-310); Ibnu Mace, Ticarat 11, (2167). Düşün domuzun iç yağı haram eti haram kendisi haram sen kalkmışsın hangi akla hangi alimin sözüne dayanarak bu hadiste domuz belirtilmemiş demekki tabaklanan derisi kullanılabilir diyorsun? Afedersinde senin bu tür düşüncelerini zamanında yalancı peygamberler söylüyorlardı. Benim sana söylemek istediğim sen ne ayetlerden nede hadislerden gerçek anlamda ne denilmek istendiğini bilmiyorsun. şu zamanda kimse bilmiyor. Biz ne bir alimiz nede Ebu hanife gibi bir zatız. Sana bir soru Kuranda o kadar ayet var ne anlayabiliyorsun. türkçesiyle arapçası aynımı. Düşün bir alak kelime 3 farklı anmala geliyor belki daha başka anlamları var biz bilmiyoruz. Sen kalkmışsın derisi tabaklanan hayvan temiz oluyorsa derisi kullanılıyorsa bunların içinde domuzda vardır diyorsun. Böyle birşey olabilirmi. Hadislerle ayetlerle domuzun adeta pisliklerin anası durumundan baştan sona leş bir hayvan olduğu biliyorken sen nasıl söyleyebiliyorsun bunu. EEE OZAMAN İNSANLAR ÖLÜNCE BİZ DERİLERİNİ TABAKLAYALIM KULLANIRIZ NE DERSİN? Hani o hadiste insanların derisi tabaklandıktan sonra kullanılmaz diye birşey söylememiş ya onun için diyorum. Sen böyle düşünüyorsun ya o yüzden yani...
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
senin söylediğin de akli çıkarım değil mi? hadis ve fıkıh usulüne göre işin nasıl olduğunu anlatmış ibnu ömer, nass varken ashabın ters sözü bile reddediliyor iken Allahın hükmü olmayan haramları haram bilmeye uğraşmak pek doğru değil.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
ilintisiz nakiller yapmanıza rağmen sizi dikkate aldım ve cevaplar verdim. fakat cevabını yazdığım şeyleri neden tekrar tekrar soruyorsunuz, gayeniz nedir ve neyin endişesini taşıyorsunuz!
Kuranı Kerimde domuzun derisinin pis olduğu nerede yazıyor, merak ettim aktarda okuyalım.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Bazen susmak çok şey anlatır... Biz ne desk boş ne siz benim düşüncemi değiştirebilirsiniz ne ben sizin mevlam sizlerinde benim de hangimiz yanlış konuşuyorsak hidayet versin. Son sözüm bu dur. Çok şeyler anlatmaya çalıştım fakat ya benim anlatma kapasitem yok yada boş yere anlattım...
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
kimin neye inandığı ya da neyi söylediği önemli değil. senin ya da benim söyldiklerimin Allah azze ve celle katında bir önem yok. Allah subhanehu ve teala şöyle buyuruyor ''Kendi dillerinizle uydurduğunuz asılsız nitelemelere dayanarak «Şu helaldir, şu da haramdır» diyerek Allah adına yalan uydurmayın!...'' (Nahl 116) Din de haram ve helaller bellidir ve açıktır. Allah ve resulü bir şeye haram demedikçe muhtelif kıyaslamalarla ona haram demek büyük bir zulümdür. Bir de aksine delalet eden nass var ise durum daha da kötü olur!
Biz bu dinin sahibi değil mensubuyuz.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 16-02-2014, Saat:05:03 PM, Düzenleyen: kalemşör.
General
Şimdi oldu kardeşim Allah razı olsun gülücük Bunca münakaşadan sonra ortak bir nokta bulduk hamd olsun bu yorumuna %100 katılıyorum...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 16-02-2014, Saat:05:04 PM, Düzenleyen: seyranî.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.