Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Doğuda çocuk olmak hiçde kolay değil..
Doğuda çocuk olmak hiçde kolay değil..
Reis Adlı Kullanıcıdan Alıntı:ben gercekleri konustum. kurucaz diye bir terim kullanmadım kuruluyor, kurulmus gibi resmiyette olma diye ima ettim.
sen diyorsun ki burda gelip kafa kesmek sıkar.. nası sıkar..? adamın yarası varsa kafasınıda keser. kafasını bicer. halk yardım etmeseydi diyorsun. sen olsan etmezmiydin.
marmara bölgesini hep türk eyle.. ama ülkenin adı türkiye degilde kürdistan olsun veya başka bişe olsun. sende cahilsin okumamışın bişe bilmiyorsun. bilemiyorsun.
sana diyorlar ki " halkını sömürüyorlar. bizi eziyorlar bizi vuruyorlar " buna karşı koymamız gerekir dediklerinde sende onlar gibi olmıcak mısın..
ben baştakileri savunmuyorum. it başlarını savunmuyorum ben oranın halkını savunuyorum seviyorum..
"valla bende doğu çocoğuyum karadenizin doğusu yazları bir ay gidiyorum kokluyorum orayı ne diyosun sen...zorlukları yokmu tabikide var ama güzellkleride çok fazla "
öyle sacma bir konusmusun ki.. sen oraya gittiginde ölüm korkusu ile baskıyla mı yaşıyorsun. yoksa ailen veya ordaki sevdiklerini görmek icin mi gidiosun sen bahara gidiyorsun ordaki halk ölmeye gidiyor madem KURAN'I Kerim ile ic icesin..
okuyorsun talebelerin var.
sen nasıl ima edebilirsin ki ordaki zorlukları kötü kullanıyorlar diye
Kitabımızda yazıyor mu türk,kürd ayrımı diye birşey.?
Müslüman Olan herkez, S.a.v'nın ümmetindedir.
"MÜSLÜMANIM... MÜSLAMANIM.. DEMEK YETMEZ KARDEŞİM.. MÜSLAMANCA , MÜSLÜMANCA YAŞIYABİLİYORMUYUZ..." !
Kısmen tasvip etmediğim yerler olsa da genel manada verilen mesaj çok isabetli olmuş.. Tebrik ediyorum. Mensubu olduğun cenahtaki herkes böyle bir beyin taşısa keşke.. Allah yolunu açık etsin, gazanı mübarek eylesin..
Yitik bir ülkeyi korumaya değil,
Yeniden kurulacak bir ülkeyi
Aşkla örmeye benzer devrimci olmak....
bilenler bilir.. bi adam ya cok yerse şişer.. yada cok sıkıntıdan şişer..
biz bunları yaşadık.. gördük.. herkez görsün ama yaşamasın isteriz.
icimiz her insana karsı güzel ve güler yüzlüdür.
selametle kalın..
Reis Adlı Kullanıcıdan Alıntı:ben gercekleri konustum. kurucaz diye bir terim kullanmadım kuruluyor, kurulmus gibi resmiyette olma diye ima ettim.
sen diyorsun ki burda gelip kafa kesmek sıkar.. nası sıkar..? adamın yarası varsa kafasınıda keser. kafasını bicer. halk yardım etmeseydi diyorsun. sen olsan etmezmiydin.
marmara bölgesini hep türk eyle.. ama ülkenin adı türkiye degilde kürdistan olsun veya başka bişe olsun. sende cahilsin okumamışın bişe bilmiyorsun. bilemiyorsun.
sana diyorlar ki " halkını sömürüyorlar. bizi eziyorlar bizi vuruyorlar " buna karşı koymamız gerekir dediklerinde sende onlar gibi olmıcak mısın..
ben baştakileri savunmuyorum. it başlarını savunmuyorum ben oranın halkını savunuyorum seviyorum..
"valla bende doğu çocoğuyum karadenizin doğusu yazları bir ay gidiyorum kokluyorum orayı ne diyosun sen...zorlukları yokmu tabikide var ama güzellkleride çok fazla "
öyle sacma bir konusmusun ki.. sen oraya gittiginde ölüm korkusu ile baskıyla mı yaşıyorsun. yoksa ailen veya ordaki sevdiklerini görmek icin mi gidiosun sen bahara gidiyorsun ordaki halk ölmeye gidiyor madem KURAN'I Kerim ile ic icesin..
"MÜSLÜMANIM... MÜSLAMANIM.. DEMEK YETMEZ KARDEŞİM.. MÜSLAMANCA , MÜSLÜMANCA YAŞIYABİLİYORMUYUZ..." !
hiç birini samimi bulmuyorum asla
SAHRA Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Reis Adlı Kullanıcıdan Alıntı:ben gercekleri konustum. kurucaz diye bir terim kullanmadım kuruluyor, kurulmus gibi resmiyette olma diye ima ettim.
hiç birini samimi bulmuyorum asla
herkez herşeyi bulamaz.. bilemez göremez.. o zaman herkezin herkezden farklı olamaz.
ayrıca, klavye üstünden samimiyet yürütülmez.. fikir yürütülür..
bende bir doğlu olarak hatta ana dilim bir kürüt olara bu konuda bir yorum yapamak istiyorum nerde başlasam bilmiyorum çunku konu çok karısmış...
önecelikle kürtluk varmıdır yok mudur onu açıklım...
benim ana dilim kürttür bunu asla inkar etmem kürtluk osmanlıylan gelen bir dil değildir
asırlardır mezopotamayada vardır ve varlığını hala surduruyor...
kürtçede 10 dili var demis bir kardeşim turkçe de varmı hani demiş..
bunu bir açıklık getireyim kardeniz turkçesi istanbul turkçesi kayseri tukçesi manisa turkçesi bir midir...
yada söyle diyim iç anadolu ege, doğu. ve kardeniz bögelerinizi şiveleri aynımıdr değildir ama özune bakarsanız turkçe konusuyor hepsi....
gelelim orda yasamanın zorluluğunu ben bunu hep anlattım anlatmaktanda yorulmayacağım....
evet ordaki halk cahil okmamış, devlet onlara sırtını çevirmiş, bunlar doğru ama sevgili kardeşlerim 1990 dan sonra dağa çıkanların yuzde sekseni unversite mezunu en asağısı lise mezunu demekki bu olay cahilikten çıkmış başka bir boyut kazanmış..
sene 1970 üç ankara hukuk öğrencisi deniz gezmiş,huseyin inan,mahir çayan"ın asılamasını protesto ediyolar...
yakalanıyorlar ve o üç kişiden biri aptullah öcalan yani terör lanetini başı olan kişi
ne hikmetse mahkemeye gelen bir evraktan öturu Aptullah öçalan serbest kalıyor..
diğer iki arkadası ceza evine...
aptullah öçalan tahliyesinden 5 yıl sonra silahlı mucadeleye başılıyor diyarbakırn lice ilçesinde...
biz önce bu içimizdeki çelişkileri halledelim...
şimdi paşalar gibi yatıryor...
biz osmanlı olarak neden hep kaybediyoruz biliyormsunuz duygularımızlan hareket ettiğimiz için...
bir olay görduğumüzde hurra diya daldığımz için hiç dusünmuyoruz bu olayın çıkma sebebi nedir ben yorum yaparsam ne kazanırm ne kaybederim dusüncesi yok biz de ve buda zamn geliyor kardeşi kardesten ayırıyor şimdi olduğu gibi...
bu ulke nekadar cumhuriyet yada laiklikle yönetildiğini süylesin hala osamanlının miraslarını yiyoruz ve satıyoruz herkese...
herneyse arkadaslar burada öyle bir ortam olusrumalıyız ki bir birimize bilgi aktaralım
kafaları karıştırmayalım biliyorsak yapalım yorumuzu bilmiyorsak arsatıralım....
çunku kulancağımız yanlış bir cumle kişileri yanlış bilgilendirmiş oluruz....
inş. size bir şeyler anlata bilmişimdir...
allah"a(c.c)emanet olun inş.
wesselam...
not: tartısırken kırmayalım bir birimiz ki bir birmize bilgi aktara bilelim altını çizerek diyorum sağ duyu kardeşlerim....
fakat bir şiirt kürdcesiyle, mardin kürdcesi birmidir? diyarbakır ile kars birmidir? van ile elazıg birmidir? zazakürdüyle, bu saydıgım kürdceler birmidir.
sen kayseri ege karadeniz demişin, şirve ayrı bişedir. dil ayrı bişedir.
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi