You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Diyanet: MP3 indirmek günah !

Acemi Üye
Diyanet ve ilahiyatçılar "İnternetten korsan MP3 indirmek kul hakkına giriyor mu ve günah mı?" konusunda bakın hangi karara vardı?

Yeni Asır gazetesi'nde yer alan habere göre, müzik sektörünü batma noktasına getiren "MP3" konusunda, Diyanet ve ilahiyatçılar "İnternetten korsan MP3 indirmek kul hakkına giriyor ve günah" görüşünde birleşti.

1990'lı yıllarla birlikte, bilgisayarda insan kulağının duyamayacağı frekansların silinmesi ve böylece bir şarkının birkaç megabit veriye dönüştürülmesinin yolu açıldı. Bu teknolojiyle oluşturulan MP3 dosyalar, artık tüm dünyada hiç bir bedel ödemeksizin internetten indiriliyor. Yeni albümlerden klasiklere kadar her tür müzik de bu yolla edinilebiliyor.

Haklarını korumaya çalışan müzik yapımcıları ve sanatçılara bir destek de Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'ndan geldi. Bir başkası tarafından üretilmiş herhangi bir ürünün rızası olmadan alınamayacağını, internetten indirilemeyeceğini söyleyen Bardakoğlu, "Telif haklarına riayet, dinen gereken bir husus. Çünkü emeğe saygının bir parçası. Telif haklarını korumamız lazım. Başkasının yazdığını onun izni, onayı olmadan indirerek onu kendinize mal etmek doğru değil. Bir insanın emeğinin rızası dışında elinden alınması doğru değil" dedi.
|ı|ı|-D-|ı|ı|-E-|ı|ı|-A-|ı|ı|-D-|ı|ı|
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Diyanet: MP3 indirmek günah !
valla ben siteden mp3 bölümlerini kaldırırken araştırmıştım, günah olduğunu öğrenince bidaha hiç indirmedim daha önce indirdiklerim içine pişman oldum, bilsem indirmezdim şimdi onlar için kul hakkına mı girdik bilmeden gunahı nedir vs varmı bi fikri olangülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
R4BİA
Cvp: Diyanet: MP3 indirmek günah !
BU MP3 NASIL İNDİRİLİR BİLMİYORUM İYİ Kİ DE ÖĞRENMEMİŞİM ÇOK MUTLUYUM
BİLMEDİĞİM VE ÖĞRENMEDİĞİM BİŞEYE BU KADAR SEVİNECEĞİMİ TAHMİN ETMEZDİM .gülücük

SAOLUN BİLGİLENDİRME İÇİN
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.