You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Diş Plağında Kalan Suyu Yutmak Orucu Bozar Mı

Yeni Üye
Selamün aleyküm.

Su içtikten sonra diş plağının içinde su kalabiliyor. Bundan dolayı uyumadan önce su içmiyorum. Bu suyun tükürüğe karışmasından sonra yutkunmam orucu bozar mı
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
RE: Diş Plağında Kalan Suyu Yutmak Orucu Bozar Mı
Niyet ettikten sonra kasten yiyip içilmemelidir. Oruçluyken, abdest alırken de ağza su veriliyor ama zararı olmuyor yutkunsakta. Benim fikrim dişte ve ağızda kalan suyun yutkunulması orucu bozmaz. Kasten susadığı için şu içilmez yada başka şeyler içilmez. Istenmeden ağza giden az miktarda sular orucu bozmayacaktır benim fikrim. Allah bu gibi sıkıntıları maruz görür inşallah derim ben.
Dünya ahiretin tarlasıdır.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 06-03-2026, Saat:03:26 PM, Düzenleyen: Forumdaüyeolan. (Sebep: Yazım yanlışı)

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.