You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Dinimizde rüya ile gelecek bilinebilir mi ?

Yeni Üye
Merhabalar yıllar önce gördüğüm bir rüya ile alakalı anksiyete hastalığına tutulmuş durumdayım ölüm korkusuyla ilgili rüyamda nasıl olsa beş sene sonra öleceğim tarzında bir kelime kullanıyordum ve bu bende ciddi anlamda hastalığa sebep oldu sürekli kaygı sürekli endişe ve sürekli kafaya takma durumu oldu Net bir şekilde beş sene sonra öleceğim diyorum ve rüyayı sabaha karşı görüyorum genel olarak sorularım şunlar

1- Dinimizde rüya yolu ile gelecekten haber almak mümkünmüdür.
2- Dinimzde rüya yolu ile ölüm tarihi öğrenilebilir mi ?
3- Dinimize göre bu tür rüyalar salih mi yoksa şeytani rüya olarak mı adlandırılır.
4- Allah böyle bir şeyi net tarih vermeden bildirip uyarır mı bir zaman vererek
5- Bunun etkisinden kurtulmak için ne yapmalıyım
6- İnsana malum olur mu öleceği bu şekilde

Yanıtlarınız benim için çok önemli hepinize teşekkür ederim.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
RE: Dinimizde rüya ile gelecek bilinebilir mi ?
Merhaba.
Gaybı Allah'tan başkası bilemez.
Ölüm tarihi de gaybdır.
Rüya haktır. Ama ehil insanlar yorumlamalıdır. Bunun da bir ilmi var sonuçta.
Rüya yorumu tahminden ibarettir. Kimse kesin bir yorum yapamaz. Zaten adı üzerinde yorum.
Bu ilme sahip herkesin farklı yorumu olabilir.

Bence rüyanızı ehil birine yorumlatın, genellikle hiç ummadığınız şekilde yorum yapılıyor.
Rüyaya göre de hareket edilmez.

Ben de kendimi rüyamda hep zengin görüyorum ama hiç zengin olacağım diye heyecanlanmıyorum, işe gitmeyi bırakmıyorum.

Bence kolay atlatacağınız bir durum yaşıyorsunuz.
Selametle. Allah şifa versin.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Allah'ın Selamı üzerine olsun kardeşim. Çok bilgili biri değilim ama konu rüya olunca kendi deneyimlerimi yazmak istedim kardeşim...
Öncelikle ölüm imanı Salih bir kimsenin korkacagi bir şey değildir. Allah a kavuşmaktan daha güzel bir şey olabilir mi? Bence asıl korkman gereken ölmekten neden korktuğunun sebebleridir. Hiç ölmeyecekmis gibi dünya için,
yarın ölecekmiş gibi ahiret için çalışın diyen bir dine mensup insanlarız. 
Neyse bilgisizce derine dalmadan, rüyalar ile ilgili deneyimlerimi anlatayım;
Ben de çok rüya gören biriyim...
Asıl can alıcı nokta ise gördüğüm rüyaların aynı gecenin gününde gercekleşmesidir. Evet gördüğüm rüyalar aynı gün gerçek olur.  Fakat olay anında hatırlarım o rüyayı. Ben bunu rüyamda görmüştüm derim her defasında. Yani önceden hatırlayıp müdahale etme şansım hiç olmadı. 
Fakat rüyamda görüp gerçekleşen bu olayların çoğu izleyeceğim bir filmdeki, bir sahnede bile olabiliyor. Seninde bir film sahnesi gibi birşey olmuş olabilir ama sen hatırlamıyor olabilirsin. Bazen bende hatırlamıyorum. 
Kısacası Rüya ile amel edemiyorsun yani davranışta bulunamiyorsun. 
Bence gönlünü ferah tut. Ama ölümden de korkma. Anladım ki Ölümden korkmak, her gün ölmek gibi acı vermiş sana.
Allah seni bu endişeden kurtarsın inşallah.
Hem Orada, onun yanında geride bırakacağın her şeyin en güzeli var. Burada sana verdiklerini orada da verebilir. Sen yeter ki onun sevgisine layık olmaya çalış ...Vardır bunda bir hayır ve sınav.
İnşallah seni daha da endişelendirecek bir şey yazmamışımdır. 
Allah a emanet ol.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Bazen gün içinde yaşayacağınız olaylar rüya olarak görülebiliyor benim cok başıma geldi mesela
Bugün gidiyorum eyvallah!
Ey benim yüreğimde yaralar açan 
Ey beni dalgamda yapayalnız bırakan
Unutma sende seveceksin
Sende sende....
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Allah bildirirse bilinir lakin bir rüyanın anlamı çok farklı olabilir asla kötüye yorumlanmamalı ve bilmeyene anlatılmamalıdır. Kaldı ki her şey her an değişebilir takıntı yapmaya gerek yok. Hayra yorup Allah'tan hayır isteyip ileriye bakmalı..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.