You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Dinimizde Noel Diye Bir Bayram Yoktur,Noel Kutlamak Dinimizde Yasaktır

Dinimizde Noel Diye Bir Bayram Yoktur,Noel Kutlamak Dinimizde Yasaktır

Acemi Üye
Dinimizde Noel Diye Bir Bayram Yoktur,Noel Kutlamak Dinimizde Yasaktır
Dinimizde HAZRETİ ALLAH'A C.C asi ve düşman olan kafirlerin ve müşriklerin kafirliklerine ve müşrikliklerine özgü adetleri adet edinmek,o hallerini benimsemek kafir ve müşriklere benzemek olarak adlandırılmıştır.bu tür harekler büyük günah,kabahat,çirkin bir iştir ve yasaktır.heleki dini bayramlarında (noel,yılbaşı gibi) onların yaptıklarına benzer şeyler yapmak çok çok sakıncalı bir durumdur.

Dinimiz bize yeteri kadar bayram,mübarek gün ve gece sunmaktadır.bize gizliden kin duyan,bizim değerlerimize bırakın uymayı dalga geçen,hor gören Kafir ve müşriklere özenmek hem abestir hemde büyük günahtır.

Bu durumun sakıncaları ayet,hadis ve İslam alimlerinin görüşleri ilede açıkça ortadır.
Bismillâhirrahmânirrahîm.
51. Ey iman edenler! Yahudileri ve hıristiyanları dost edinmeyin. Zira onlar birbirinin dostudurlar (birbirinin tarafını tutarlar). İçinizden onları dost tutanlar, onlardandır. Şüphesiz Allah, zalimler topluluğuna yol göstermez.
56. Kim Allah'ı, Resulünü ve iman edenleri dost edinirse (bilsin ki) üstün gelecek olanlar şüphesiz Allah'ın tarafını tutanlardır.
57. Ey iman edenler! Sizden önce kendilerine Kitap verilenlerden (sizin) dininizi alay ve oyun konusu edinenleri ve kafirleri dost edinmeyin. Allah'tan korkun; eğer müminler iseniz.
Maide Suresi
kuranmeali.com

Abdullah b. Ömer'den (r.a.)rivayet edildiğine göre Rasulullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur:
"Kim kendini bir kavme benzetirse, o da onlardandır." ( Ahmed: 2/50-92, 7/142, Ebu Davud Libas: 4031


Ömer b. Hattab (r.a.) şöyle dedi:
"Acemlerin rumuzlu sözlerini öğrenmeyin. Bayramlarında müşriklerle birlikte kiliselerine girmeyin.Çünkü Allah'ın gazabı onların üzerine iner." (Beyhaki 'Sünenü'l-Kübra: 9/234, Abdürrezzak Musannef: 1609)
(Yahudiler ve hristiyanlar kitaplarını tahrif ederek içine bir çok batıl ve HAZRETİ ALLAH'LA C.C. ilgili olmayan şeyler doldurmuşlardır.Yhudilerin en büyük batıllıklarından biri haşa ÜZEYİR ALEYHİSSELAM'A ALLAH'IN C.C oğludur demeleridir.HAZRETİ ALLAH C.C çocuk edinmediğini İhlas suresinde bildirmektedir.

Bismillâhirrahmânirrahîm.
1. De ki: O, Allah birdir.
2. Allah sameddir. *
3. O, doğurmamış ve doğmamıştır.
4. Onun hiçbir dengi yoktur.

İhlâs Suresi
kuranmeali.com

hiçkimse O'NUN C.C haşa oğlu değildir.herşey O'NUN C.C Yarattığı şeydir. hristiyanlarda teslis inancı vardır.yani 3 İlah olduğuna inanırlar bu HAZRETİ ALLAH'A ortak,yani şirk koşmaktırlar.
Abdullah b. Amr demiştir ki:
"Kim müşriklere ait bir toprakta bulunur (bina yapar), onların nevruzlarına (yılbaşılarına) katılır, onların bayramlarını (festival ve galalarını) kutlar ve ölünceye kadar onlarla birlikte bulunursa, Kıyamet Gününde onlarla birlikte haşrolunur." (Beyhaki Sünenü'l-Kübra: 9/234.)


Huşeym diyor ki:
"Ebu Bişr, Ebu Umeyr b. Enes'ten, o da Ensar'dan bir halasından rivayet etmiştir:
"Rasulullah (s.a.v.), müslümanları namaza nasıl davet edeceği konusuna çok önem gösterdi. (Ashabıyla istişarede bulundu). Kendisine, yahudilerin yaptığı gibi boru çalınmasını teklif ettiler. Bu, onun hoşuna gitmedi ve:
"O, yahudilere aittir" buyurdu. Bunun üzerine hristiyanlara ait çanı hatırlattılar. "O da hristiyanlara aittir" diyerek hoş karşılamadığını belirtti." ( Ebu Davud Salat: 27.)

Hadisleri inceleyenler görürlerki PEYGAMBER EFENDİMİZ S.A.V kafir ve müşriklere özgü olan şeylerden uzak durmayı katii şekilde emretmiştir.özelliklede dini sembol,tavır ve giyiniş şekillerini yasaklamıştır.bu tahrif edilmiş ve batılıllaştırılmış dinden (hristiyanlık) kardeşlerimizin alışkanlıkları arasına girmiş bu batıllık Hazır yaklaşıyorken kardeşlerimizi uyaralım bilgilendirelim.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Dinimizde Noel Diye Bir Bayram Yoktur,Noel Kutlamak Dinimizde Yasaktır
allah hidayet etsin noelcilere ne diyelim. memlekette gavur özentisi çok
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: Dinimizde Noel Diye Bir Bayram Yoktur,Noel Kutlamak Dinimizde Yasaktır
tam manası ile gavurlaşıp kutlayanlar olduğu gibi, "yılbaşı" nın gelenekselleştirilip de yaşandığı aileler var(benimki gibi). gavurların ve onların özentilerinin yaptıkları gibi noeldir, hindidir gibi işlere girişmeseler de yakın akraba ile görüşmek için bir vesile gibi oluyor bu gün onlar için adeta, Allahım hidayet etsin.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
RE: Dinimizde Noel Diye Bir Bayram Yoktur,Noel Kutlamak Dinimizde Yasaktır
Paylaşım vasıtası ile konuya rastlayan bir çok insan yılbaşı kutlamaktan vazgeçer umarım.
Sabret,    Şükret,    Seyret...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Dinimizde Noel Diye Bir Bayram Yoktur,Noel Kutlamak Dinimizde Yasaktır
çok merak ederim, kaç müslüman hicri yılbaşını kutladı...
yada kaç gayri müslim, bugün müslümanların hicri senesidir kutlayalım en azından bir mesaj verelim diye düşündü...

Allah müslümanım diyen kullarına akıl hidayet versin....
Amin...


hergün Allah'ın günüdür
illaki yılbaşı kutlamak istiyorsan, aç Kuran oku, iki rekat Allah rızası için namaz kıl ve tövbe et, geçmiş senenin muhasebesini yap
bu sene Allah için ne yaptım de.
bir sene daha yaklaştım ölüme, hesap günün de, tefekkür et

Al sana yeni yıl kutlaması
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
RE: Dinimizde Noel Diye Bir Bayram Yoktur,Noel Kutlamak Dinimizde Yasaktır
Değerli kardeşlerim sizden HAZRETİ ALLAH CELLE CELALÜH razı PEYGAMBER EFENDİMİZ SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM şefaatçi olsun tüm mü'min ve mü'minattanda. sizede tüm mü'min ve mü'minattada yardımcı olsunlar.bu kardeşinize ve tüm inananlara dua ederseniz yine sizden HAZRETİ ALLAH CELLE CELALÜH razı PEYGAMBER EFENDİMİZ SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM şefaatçi olsun tüm mü'min ve mü'minattanda. sizede tüm mü'min ve mü'minattada yardımcı olsunlar.bütün insanlığa yardımını,hidayeti takvayı ve verayı ihsan etsin RABBİMİZ CELLE CELALÜH.

duaya bütün insan ve inananların hepimizin çok ihtiyacı var.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 27-12-2012, Saat:10:21 PM, Düzenleyen: vertyucek.
Profesör
RE: Dinimizde Noel Diye Bir Bayram Yoktur,Noel Kutlamak Dinimizde Yasaktır
bizim toplum gavur özentisi olmuş. onların ne adeti varsa bayılıyoruz yapmaya. bu hindi kesmek yılbaşı ağacı felam nedir yaa.

vertyucek amin kardeşim inşallah
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 29-12-2012, Saat:01:15 AM, Düzenleyen: AtMaCa.
Profesör
RE: Dinimizde Noel Diye Bir Bayram Yoktur,Noel Kutlamak Dinimizde Yasaktır
aynen...

yer gök noel baba oldu
şimdi noel baba camdan giriyor içeri herhalde her yanda tırmanan noel baba heykelleri varda :D
bacadan girince is pas oluyor herhalde kahkaha
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Dinimizde Noel Diye Bir Bayram Yoktur,Noel Kutlamak Dinimizde Yasaktır
valla gavurlarbiim kadar özenmiyolardır sanırım. ya işte bu yüzden deiki yakamız bir araya gelmiyor
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.