You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Dinimiz İslam Tasavvuf'u

Dinimiz İslam Tasavvuf'u

Forumcu
RE: Dinimiz İslam Tasavvuf'u
Anlamaya çalışmaktan başka bir niyetim yok.Sizce nasıl anlamalıyım? Siz nasıl anlıyorsunuz . Anlatırsanız anlarım gerçekten merak ettim.
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Bahsi geçen konuyu baştan sona okumalısın ve Arabinin tarzını da çok iyi bilmelisin.

Ben konu hakkında araştırma yapmadım hiçbir fikrim yok.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Bi bilginler baştan sona okunmali ki anlaşılabilsinler.. biri bir bölüm atıyor kuyuya taş atar gibi işin içinden çik cıkabilirsen..Bu nedenle zor konuların hassasiyetleri nedeni ile her yerde paylaşılmamalı diye düşünüyorum.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Alpi abicim teşekkürler.

İbn Arabi'nin açıklaması yapılırken yanlışlık olabilir. Ben de dersten beğendiğim notları paylaşıyorum. Hatta İbn arabi de yanılabilir. Maksat İbn Arabi'nin ilminden yararlanmak. Size zahir ilmi yeterli mi? Hiçbir ilim yeterli değil. İlimde kanaat sahibi olunmaz. Lütfen uzatma. Fitne fesat çıkarmayalım canım kardeşim kötü bir niyetim yok.gülücük İbn Arabiden ilim almak istiyorsanız, anlamak istiyorsanız bu paylaşmayalım duymayalım görmeyelim demekle olmaz bir sözünü aktarayım

"Bizim eserlerimizden her gün birkaç sayfa tetebbu edenlere biz seyr ü sülûk yaptırırız"
Deliye her gün  bayram...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Her doğru her yerde söylenmemeli düsturu gereği, alimlerimizin yanlış anlaşılma ihtimali olan konuları paylaşıldığında yeterli açıklama yapılmalı ki, hem paylaşan kaş yapayım derken göz çıkarmamış olsun hemde okuyanın alimlerimize karşı yanlış anlaşılma ihtimali en az seviyeye insin.

Dikkat etmek lazım hem yazarken-söylerken, hem okurken.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.