Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Dinimi öğrenmeye geldim
Dinimi öğrenmeye geldim
öncelikle hoşgelmişsin...Rabbimin hidayeti eksik olmasın inşALLAH
bir yola girmişsin..ne güzel bir yol...öncelikle abdest ve namaz için sana öğretecek bir büyüğün yoksa araştır artık Google amcaya ne yazarsan hemen karşına getirir..videoları izle...ama namazını cemaatle kılmaya çalış gözlemci ol herzaman ve bol bol oku lütfen oku doğru ve öğretici şeyleri oku...
zamanın var ise kuran kursuna gitmeni tavsiye ederim..kendi kendinede uğraşıp öğrenebilirsin ama yanında bilen birinin olması önemli..
ALLAH yardımcın olsun
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Ahzab 50-51-52-53 (Elmalılı H.)
50. Ey Peygamber! Biz sana mehirlerini verdiğin eşlerini, Allah'ın sana ganimet olarak verdiklerinden elinin altında bulunan kadınları; seninle beraber hicret eden, amcanın kızlarını, halalarının kızlarını, dayının kızlarını ve teyzelerinin kızlarını sana helal kıldık. Ayrıca, diğer mü'minlere değil de, sana has olmak üzere, mehirsiz olarak kendini Peygamber'e bağışlayan, Peygamber'in de kendisini nikahlamak istediği herhangi bir mü'min kadını da (sana helal kıldık.) Mü'minlere eşleri ve sahip oldukları cariyeleri hakkında farz kıldığımız şeyleri elbette bilmekteyiz. Bütün bunlar, sana herhangi bir zorluk olmaması içindir. Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.
51. Ey Muhammed! Bunlardan (hanımlarından) dilediğini geri bırakırsın, dilediğini yanına alırsın. Uzak durduklarından dilediklerini yanına almanda da sana bir günah yoktur. Bu onların gözlerinin aydın olması, üzülmemeleri ve hepsinin de kendilerine verdiğine razı olmaları için daha uygundur. Allah kalplerinizdekini bilir. Allah hakkıyla bilendir, halimdir. (Hemen cezalandırmaz, mühlet verir.)
52. Bundan sonra, güzellikleri hoşuna gitse bile, başka kadınlarla evlenmek, eşlerini boşayıp başka eşler almak sana helal değildir. Ancak sahip olduğun cariyeler başka. Şüphesiz Allah her şeyi gözetleyendir.
53. Ey iman edenler! Yemek için çağrılmaksızın ve yemeğin pişmesini beklemeksizin (vakitli vakitsiz) Peygamber'in evlerine girmeyin, çağrıldığınız zaman girin. Yemeği yiyince de hemen dağılın. Sohbet için beklemeyin. Çünkü bu davranışınız Peygamber'i rahatsız etmekte, fakat o sizden de çekinmektedir. Allah ise gerçeği söylemekten çekinmez. Peygamberin hanımlarından bir şey istediğiniz zaman perde arkasından isteyin. Böyle davranmanız hem sizin kalpleriniz ,hem de onların kalpleri için daha temizdir. Allah'ın Resûlüne rahatsızlık vermeniz ve kendisinden sonra hanımlarını nikahlamanız ebediyyen söz konusu olamaz. Çünkü bu Allah katında büyük bir günahtır.
Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Burada ben dahil İslam dinini ogrenebilecegin bir kişi olduğunu sanmıyorum. Alimlerin peşinden gitmeyen, görünen kısmı karıştırmaktan başka bir şey bilmeyen, batını reddeden, hatta tek kaynak kuran deyip koskaca Caner Taslaman kitabını buraya teker teker yazarak belki de sevap kastığını düşünen, cahil cühelâ insanlar gördüm burada.

Temeli bunlarla almamanı istiyorum. Abdülkadir Geylani Hazretlerinden bu temel bilgileri dahi edinebilirsin. Yoksa çıkar bir hocaefendi veya çıkar bir panteist veya çıkar forumdan bir cahil kendini ıslah edememiş ki başkasını edebilsin iyice çuvallarsın...
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi