You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yeni Üye
Dini nikah
İyi Günler

Ben 23 yaşındayım ve yurtdışında yaşıyorum. Aklıma 2 gündür takılan bi konu var ve henüz cesaret edip kimseye soramadım. Ben lisedeyken yani 14 15 yaşlarındayken konuştuğum bir müslüman erkek vardı kendisi arabistandan gelme benimle aynı yaşta 15 gibi sayılırdı. Gezmek dolaşırken el tutuşmak nikahsizken zorumuza gidiyordu.Bir gün ikimiz yalnızken kuranı Kerim'i eline aldı ve bir kaç şeyler dedi tam hatırlamıyorum ama şahitler yok ailelelerin haberi yok ve dualar sanki okunmadı Almancadan ikimizin adına bişeyler söyledi yani tamamen kendi aramızda olan bişeydi ve ben küçük olsam bile bunun çocukça olduğunun farkındaydım çok şeyler internette okudum neyin doğru olduğunu bilemedim bu yinede geçerlimi? Kendisini yıllardır gördüğüm Yok. Yakında Allah izin verirse evlenicem ve Onunla dinimize uygun yerine uygun temiz bir dini nikah kıydırmak istiyoruz, şahitlerimiz ve ailelerimiz yanımızda. Rabbim bunu sizce kabul edermi? Bunu çocukluğumuza çahilliğimize vururmu?

Ve nikah dişarda veya temiz olmayan bir yerde kıyılırmı?

Saygılarımla
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 04-02-2017, Saat:05:24 PM, Düzenleyen: Dinimer...
Acemi Üye
RE: Dini nikah
Nikâh bir akit, sözleşme ve anlaşmadır. Bunun için bazı şartları vardır. Bu şartlardan birisi yerine getirilmezse nikâh sahih olmaz.

1. Evlenecek kişilerin veya vekâletlerini verdikleri şahısların hazır bulunması.
2. Tarafların irade beyanı. Evlilik akdini kabul ettiklerine dair eşlerin “kabul ettim” şeklinde ifade etmeleri.
3. Nikâhın duyurulması. Gizli bırakılmaması. Bu şart Maliki mezheplere göredir.
4. Kızın velisinin izninin olması. Bu hüküm Hanefi mezhebi hariç diğer mezheplere göredir.
5. Şahitlerin hazır olması. Bu şahitler, ergenlik çağına ermiş, aklı başında iki erkek veya bir erkekle iki kadın olmalıdır. Yani şahitlikte mutlaka bir erkeğin bulunması icap eder.

-alıntıdır-
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
RE: Dini nikah
Öncelikle bu çocuktuk carttuk curttuk mavalını bırakın.böyle diye diye küçükleri sanki yaptıkları her iş mubah gibiymiş gibi büyutuyorsunuz.günahtır.çocukta olsa yaptığının günah,yanlış,çirkin olduğunu söyleyecen.

Sonra böyle bir nikah olmaz.imam yok,şahid yok,ailelerin haberi yok bişe yok.kısaca bunun dini bir geçerliliği yok.siz anca nefsiniZe uymuş çirkin bir fiil işlemişsiniz.gizli saklı işler...

Hz. Âişe (r.anhâ), Hz. Peygamber (s.a.s)'in şöyle buyurduğunu nakletmiştir: "Bir veli ve iki adaletli şahit olmadıkça nikâh olmaz" (Ebû Dâvud, Nikâh, 19; Dârimî, Nikâh, 11); "Şahitler bulunmadıkça nikâh olmaz" (Buhârî, Şehâdât, 8); Dört kimsenin hazır bulunmadığı evlilik ancak fuhuştur. Bunlar; evlenecek olan erkek, kızın velisi ve iki şahittir" (eş-Şîrâzî, el-Mühezzeb, II, 42). Akit sırasında şahit bulundurulmasını bildiren ayet evlilik akdini de kapsamına alır (el-Bakara, 2/282).

Şahitlerin iki erkek veya bir erkek iki kadın olması gerekir. Tek şahitle nikâh geçerli olmaz. Çünkü hadiste "Bir velî ve iki adaletli şahit olmadıkça nikâh olmaz" buyurulmuştur (Ebû Dâvud Nikâh, 19). Allah Teâlâ şöyle buyurur: "Erkeklerinizden iki şahit tutun. Eğer iki erkek bulunmazsa, bu takdirde razı olacağınız şahitlerden bir erkekle iki kadın yeter" (el-Bakara, 2/282).
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.