You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

dini konularda kendimi samimi bulmuyorum

dini konularda kendimi samimi bulmuyorum

Acemi Üye
RE: dini konularda kendimi samimi bulmuyorum
mantıklı olan da bu şekilde yaklaşımdır ama bir bakış açısıda fazlası bilinci yitirdiği için yasaklanmıs olan bir şeyin azıda çocuguda yasaklanmıstır... birde su zina konusu var aklımı kurcalayan zina evveliyatında rızasız ve helal olmayan kimselerle birlikde olmakmıs yani zorla zorbaca ve para karsılıgı yaptırılıyormus günümüzde ise bu iki sevgilinin rızasıyla hiçbir zorlama olmadan kendi özgür iradeleriyle pişmanlık yaşamadan doğal olarak karsıladıgı bir eylem olmus durumda yani zina nın o günlerdeki anlamıyla bugun yasananlar bire bir örtüşmüyor tamam helali değil yapanlarında düşünmesi gerek yarın birgün evleneceği kişilerinde böyle yapabileceğini ve ona göre davranmaları gerektiğini fakat zihniyet farklı işte bu konudaki düşüncelerinizide paylaşırsanız sevinirim
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Zinanın kelime anlamını tam olarak araştırmadım..Benim bildigim anlamı birbirine helal olmayan yani nikahsız olarak olan birleşme..ama lügattaki anlamı nedir bilmiyorum belki sizin dediginiz gibidir..ama herşeyde mantık arıyorsak bunada şöyle diyebiliriz...

Allah ayetlerde tesettürden bahsetmiş ve nasıl olması gerektigini anlatmıştır..kadınların tesettürü ayetlerle sabittir yani..Allah tesettür konusunda kadınları bu kadar korurken ve onlara kapanın derken sizce nikahsız bir birliktelige müsade eder mi ?
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Kul hakkı işin farklı bir kısmı...Ama islamda edep ahlak çok önemli bir yere sahiptir bu kıyafetlerle de bellidir zaten..O yüzden kadınların örtünmesi gerekir...Belki bu sebeple zina büyük günahlardan biri olarak geçiyor ama tevbesi elbette var..ama sizin dediginiz gibi eskiden zorla olup olmadıgı konusunda bilgisizim..şöyle bir hadis anlatılır...zina ettigi söylenen bir kadın vardır eşi bu kadını Resulullah s.a.s şikayet eder...eşim zina eti boşanmak istiyorum der..Resulullah s.a.s ispatın varmı der..yani 3 şahit lazım bunu kanıtlaman için der...adam da hayır şahitim yok der..ve Resulullah s.a.s o zaman sadece senin şahitligin işe yaramaz zina kesinleşmez senin sözünle diyerek adamı geri gönderir..bu kıssayı inceledigimizde bahsedilen zinanın zorlama gibi bir durumu yok..adam karısı onu aldattıgı için boşanmak ister...

Ama yinede dedigim gibi bilmiyorum..

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Hangi soruda takılı kaldın sen şimdi duman gülücük ben hala konuya fransızım tam yorumların hepsini okumadım da

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.