You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Dinde reformda Abduh Ekolü’nün rolü!..

Dinde reformda Abduh Ekolü’nün rolü!..

Profesör
RE: Dinde reformda Abduh Ekolü’nün rolü!..
dıgerlerınden gectım de imamı malık ebu hanefının talebesı gıbıdır ve bu sozlerı soylemıs mıdır sence?sadece gulerım bu sozlerıne...
dıkatımı ceken bır noktada su;aldıgın kaynakların genelı 2 yada 3 tane ıle sınırlı kalmıs,bu ıkı kaynaga dayanarak bunlara dogrudur demek ne kadar dogru?yada yazanlar ne kadar dogru ve guvenılır kısıler??

dıyeceksın kı bunlar nakıl ılmını esas alıyor;her sepette curuk yumurta cıkar....
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Dinde reformda Abduh Ekolü’nün rolü!..
bır hadıste de "Âdem aleyhisselam, benimle övündüğü gibi, ben de ümmetimden ismi Numan, künyesi Ebu Hanife olan bir zât ile övünürüm. O ümmetimin ışığıdır..."
PEYGAMBERIMIZI BILE KOTULEDILER YALANCI DEDILER,EBU HANEFIYE BU SEKILDE KARALAMAYA CALISMALARI GAYET NORMAL...
ben buharıyı sayarım demek her naklettıgı hadıse,her soyledıgıne bırebır uyarım ınanırım demek degıldır...hadıs alımıdır buharı:hadıs alımı olmak ıcın gereklı ozellıklerı tasıdıgından dolayı..elbet sahıh hadıslerı de vardır,hasen hadıslerı de vardır,zayıf hadıslerı de vardır..
NAKLETTIGI HADISE INANDIGIM BIRININ,BIRKIMSE HAKKINDA SOYLEDIGINE ITIBAR EDECEK DEGILIM,SOZUNU ONAYLAMAK ZORUNDA DA DEGILIM...
BUHARI HEM KOTULUYOR,HEM EBU HANEFIDEN HADIS MI NAKLEDIYOR...ENTERESAN BI DURUM VALLAH...

SEN SOYELDIKLERIMI GENEL DEGIL DE OZEL OLARAK ALGILAMAYA CALISIRSAN,BENIM YAPACAGIM BIRSEY YOK...
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 27-03-2010, Saat:11:58 PM, Düzenleyen: taha yusuf.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.