You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Dinde Eski - yeni değişimleri

Acemi Üye
Hep merak etmişimdir şunları da :

- örneğin bir yamyam ya da Dağda vs ınsanlardan uzak ve dınden haberı olmamış ya da olmayan kışıler , oncesınde olsun ıçınde bulundugumuz cagda olsun hepımız adıl mı yargılanacagız . Haberı olanla haberı olmayan bir mi olacak

- ıslamıyet ıle bazı yenı seyler gırdı mısalen namaz , oncekı kavımlerde bu yoktu onlarda sadece ınanmaktı gorev , bızde ıse ıbadet olsun hac olsun farz kılındı . Hacca parası olmayıp ta gıdemeyenler ne olacak , Haccı geçtim neden ibadet bıze zorunlu kılındı . İslamdan oncekı kavımler sadece ınanarak cennete gıdecekken bız kılmadıgımız her namaz ugruna 80 bin yıl ates cezası neden cekıyoruz . Kılsak ta aynı konumda bulunmayacak mıyız sonuçta ?

tesekkur ederım cevaplayanlara tek tek
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
RE: Dinde Eski - yeni değişimleri
Kim hidayete erdiyse, sadece kendi nefsi için (nefsini tezkiye ettiği için) hidayete erer. Öyleyse kim dalâlette ise sorumluluğu sadece kendi üzerinde olarak dalâlette kalır. Yük taşıyan (günahı yüklenen) bir kimse, bir başkasının yükünü (günahını) yüklenmez. Ve Biz, bir resûl göndermedikçe azap edici olmadık. İsra 15

Ey müminler,sizden önceki ümmetlere olduğu gibi, günahlardan arınasınız diye, sayılı günler olarak oruç tutmak size de farz kılındı. Bakara 183

Mûsâ’ya ve kardeşine: “Kavminiz için Mısır’da evler hazırlayın, evlerinizi namazgâh yapın, namazı hakkıyla ifa edin ve ey Mûsâ müminleri müjdele!” diye vahyettik." (Yunus, 10/87)

"Haccı ve umreyi Allah için tamamlayın. Eğer (düşman, hastalık ve buna benzer nedenlerle) kuşatılırsanız, artık size kolay gelen kurban(ı gönderin). Kurban yerine varıncaya kadar başlarınızı traş etmeyin. Kim sizden hasta ise veya başından şikayeti varsa, onun ya oruç ya sadaka veya kurban olarak fidye (vermesi gerekir). Güvenliğe kavuşursanız, hacca kadar umre ile yararlanmak isteyene, kolayına gelen bir kurban(ı kesmek gerekir). Bulamayana da, haccda üç gün, döndüğünüzde yedi (gün) olmak üzere, bunlar, tamı tamına on (gün) oruç vardır. Bu, ailesi Mescid-i Haram'da olmayanlar içindir. Allah'tan korkun ve bilin ki Allah, muhakkak cezası pek çetin olandır." Bakara 196
Hani Biz İbrahim'e Evin (Kabe'nin) yerini belirtip hazırladığımız zaman (şöyle emretmiştikgülücük "Bana hiçbir şeyi ortak koşma, tavaf edenler, kıyam edenler, rükua ve sücuda varanlar için Evimi tertemiz tut."
(Hac, 26)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Hemen hemen her soruna karşılık bi âyet yazdım kendi nefsimden bişey yazmak istemedim oku anlaşılmaz ise açıklama yapıcam inşallah
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
kurbanı nereye göndermemiz gerekiyor kabeye mi kimler aracılığı ile gönderilmeli- ya da yanlış mı anladım bu kısım kesmek manasında mı kullanıldı

namazın hz muhammedde miraçdan sonra farz kılındığı vardı kafamda , hz. musadan beri mi vardı varsa aynı bu zamanın şekliyle mıydı ?

Birde Allah adaletlıdır fakat su var kı şöyle soyluyeyım yanı dedıgım gıbı onceleri namaz farz degıldı yoktu hatta , kılmazsak 80 bin yıl denıyor ama neden oncekıler ıçın boyle bırşey sunulmadı namaz vs tarzında , yanı kılacagımız tamaz toplasak gunde 30 dakıkayı gecmez ılla kı ama merak edıyor ınsan ıster ıstemez yınede
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
80 bin yıl nerden aklıma geldi onu da bilmiyorum . 80 yıl mevzusu orada 80 bin yıl gibi olabilir mi acaba yıllardan beri kafamda 80 bin yıl kalmış çünkü . 80 yıl yinede 80 bin yıla göre iyiymiş aslında gülücük bir de hazır sunu sorayım misal cezaevi olsun askerıye olsun vs her ıstedıgınde gusul yaptırmıyolar sanıyorum buralarda . Gusul yapamadıgın sureçte ıbadet hakkı tanınıyor mu pekı ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 14-10-2014, Saat:11:57 PM, Düzenleyen: dangerw.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.