You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

DİKKATLİ YİYELİM

DİKKATLİ YİYELİM

Üye
DİKKATLİ YİYELİM
Kıyamet Gününde Kula Nimetlerin Hesabı Mutlaka Sorulacaktır!

Yüce Allah buyurdu ki: "Sonra o gün, size verilmiş olan her nimetten sorguya çekileceksiniz." [Tekâsür, 102/8]
Sahih-i Buharî'de anlatıldığına göre Rasûlullah (s.a.v.) ve ashabı, Ebü'I-Heysem b. MinhaTın bahçesinde kendisi için boğazlanan koyunu ve taze hurmaları yedikten, oradaki sudan içtikten sonra şöyle buyurmuştu:
"Bu, hesabı size sorulacak olan nimetlerdendir." Yani size; bunların şükrünü ifâ edip etmediğiniz, karşılığında neler yaptığınız size sorulacaktır. Nitekim başka bir hadiste de şöyle buyurulmuştur:
"Yemeklerinize Allah'ı anmayı ve namazı katık edin. Oburca yemeyin. Aksi takdirde kalpleriniz katılaşır." [Rasûlullah (s.a.v.) ümmetine, Allah'ı zikrederek yemeklerine çeşni vermelerini öğü ti emiştir. Allah'ı anmayı, yemeklerine katkı yapmalarını tavsiye etmiştir. Yemek, nasıl katıkla lezzetle*nip hoş oluyorsa, manevi katık olan zikrullahla da insan, sürekli olarak Allah'la bağlantı içine girip manevi derecelere yükselir. Allah'ı anmalı ki O'ndan gafil kalmasınlar; yaratıcıları, rızık verenleri olan Allah'ı unutmasınlar. Aksi takdirde kalbleri katılaşır.]
İbn Ebi'd-Dünyâ... A'meş'ten rivayet etti ki; Sabit şöyle demiştir: Bir adam Dımaşk mescidine girdi ve şöyle duâ etti: "Allahım! Yalnızlığımı gider, garipliğime merhamet et ve bana salih bir arkadaş nasib et."
Ebü'd-Derdâ onu duyunca şöyle dedi: Eğer bunu doğru diyorsan, bu söylediklerin sebebiyle ben, senden daha mesudum. Çünkü ben, Rasulullah(s.a.v.)'in şöyle buyurduğunu duydum: "Onlardan kimi kendine yazık eder." Kendine yazık eden, bu makamda yakalanır ki, o da hüzün ve kederdir. "Kimi orta davranır! Onlar kolay bir hesaba çekilirler. "Kimi de iyiliklere koşar." Bunlar, hesaba çekilmeksizin cennete girerler." [Kitabü'l-Ehval, 286
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.