You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Diğer Dinlerde Hz.Muhammed (S.A.V.) (Mutlaka Oku)

Kıdemli Üye
Judizm'de Hz.Muhammed:

ESKİ AHİT (TEVRAT):
18. ‹Onlara kardeşleri arasından senin gibi bir peygamber çıkaracağım. Sözlerimi onun ağzından işiteceksiniz. Kendisine buyurduklarımın tümünü onlara bildirecek.
19. Adıma konuşan peygamberin ilettiği sözleri dinlemeyeni ben cezalandıracağım.
(Tesniye 18:18,19)

"Ve ayetlerimiz O'na verilince "Oku" diyeceğiz; O bize ise "Ben okumayı bilmiyorum" diyecek.
(İsaiah 29:12)

"Dili çok tatlı, tepeden tırnağa güzel işte böyledir benim yarim, benim Habibim, Ey Yerüşalim'in kız çocukları."
(Süleyman'ın Ezgileri 5/16)

YENİ AHİT (İNCİL):

"Mesih şöyle dedi: Artık ben sizinle çok söyleşemem; Zira bu alemin Reisi geliyor, bende O'nun nesnesi yoktur."
(Yuhanna İncili Bab 14/30)

"Mesih şöyle dedi: Ben size hakkı söylüyorum benim gitmem size faydalıdır; Zira ben gitmeden O gelmez."
(Yuhanna İncili bab 16/17)

"Eğer beni seviyorsanız emirlerimi tutarsınız. Ben Rabbe yalvaracağım ve o size başka bir tesellici, hakikat ruhunu (Faraklit Arapçada:Muhammed'tir) verecektir; ta ki daima sizinle beraber olsun."
(Yuhanna İncili Bab: 14-15-16)

"Faraklit (Muhammed) geldiğinde; benim için şahitlik edecektir ve siz de bana şahitlik edersiniz."
(Yuhanna İncili Bab:15:26/27)

"Faraklit (Muhammed), öyle bir kimsedir ki Rabb onu benim ismimle (peygamber olarak) gönderecektir. O ssize her şeyi öğretecek ve benim size söylediklerimi de hatırlatacaktır.
(Yuhanna İncili Bab:14/26)

Kur'an (Kur'an-ı Kerim):
"Biz seni alemlere rahmet olarak gönderdik."
(Enbiya/107)

Hindu Kitabeleri (Hinduizm):

Bhavishya Purana: Parv/3, Khand/3, Adhyay/3 Shloka/5-8
Hz.Muhammed'ten bahseder.

Buhavishya Purana: Parv/3 Khand/3 Adhyay/3 Shloka/10-27
Hz.Muhammed'i müjdeler.

Atharvaveda-Hymn 20/6-7
Hz.Muhammed'den söz eder.

Ayrıca Uttarchik kitabında da (yine hinduizm kitabı) Peygamberin adının Ahmed olacağından bahseder. (Arapça Muhammed)

Nar Kitabında Nar-ashansa kelimesinin de yine Arapça tercemesi Muhammed'tir.

Ayrıca son peygamberin annesinin adının Sumuti olacağını söyler. Sumuti'nin arapça karşılığı Amine'dir.

ARKADAŞLAR GÖRMÜŞ OLDUĞUNUZ GİBİ NERDEYSE TÜM DİNLER HZ.MUHAMMED'İN GELECEĞİNİ MÜJDELİYOR. HRİSTİYANLAR İNCİL'İ YAHUDİLER TEVRAT'I MÜSLÜMANLAR KUR'AN'I HİNDULAR KİTABELERİNİ OKUSUNLAR. HZ.MUHAMMED'İN ADINI GÖRDÜK HEPSİNİ DELİLLERİYLE DE İSPAT ETTİK. NE MUTLU HZ.MUHAMMED'İN PEYGAMBER OLDUĞUNA İNANANLARA...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.