You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Deniz Feneri Neden Söndürülmek isteniyor ?

Acemi Üye
UĞUR ARSLAN’DAN DENİZ FENERİ AÇIKLAMASI

DERİN BİR IZDIRAP İÇERİSİNDEYİM

Bundan 11 yıl önce insanlık adına doğru, düzgün ve dürüst bir adım atmıştım. Yapmaya başladığım tv programının adı ‘Deniz Feneri’ydi. Bir yıl içinde Deniz Feneriyle aynı adı taşıyan bir yardımlaşma derneği oldu. 1998 yılında kurulan bu derneğin 2002 yılına kadar başkanlığını yaptım. Ayrıldıktan sonra Nisan 2008’e kadar sözleşmem icabı sadece sunuculuğuna devam ettim.

Ben işin başında, insanlık adına doğru bir adım atmıştım; gerisi insanlığa kalmıştı.

Şimdi yıllar önce böyle bir işe başladığıma pişman olup olmadığımı sorarsanız, bu işe başladığıma kesinlikle pişman değilim. 11 yıl bu ülkenin dağını-taşını, köyünü-bucağını gezip yüz binlerce kişinin duasını duydum. Gözlerimin önünde yüz binlerce kişinin karnı doydu, binlerce kişi ev-bark, iş-güç ya da sıhhat sahibi oldu. Yine her şey tv ekranlarında yüz binlerce seyircinin gözü önünde cereyan ediyordu. Şahit olduğum her iyilik gerçekti, doğruydu ve belgelenmişti. Ama bir de mutlak gerçek vardı ; “hiçbir iyilik cezasız kalmazdı”.

Son günlerde, Almanya’da kurulmuş olan “Almanya Deniz Feneri e.v” isimli derneğin iki yöneticisi için görülmekte olan davanın iddianamesine dayanarak, henüz dava sonuçlanmadan, neredeyse tüm Deniz Feneri camiasını kapsayan acımasız idialar içeren haber ve yazılar nedeniyle derin bir ızdırap içerisindeyim.

Davanın sonucu ne olursa olsun, sadece Türkiye’de değil dünyada 40 kadar ülkeye ismini yazdırmış olan Deniz Feneri’nin tamamıyla yeryüzünden silinme çabasının; insanlık dışı, acımasızca, kin ve nefret dolu bir teşebbüs olduğu kanaatindeyim. Şu an beni şahsen başımıza gelmiş veya gelecek olan üzücü tutumlar değil, şayet Deniz Feneri yeryüzünden silindiği takdirde, şu an hala bu organizasyondan yardım alan, karnı doyan, barınma ve sağlık yardımı alan yüz binlerin halinin daha sonra ne olacağı düşüncesi beni inanılmaz bir üzüntü denizinin içine çekmektedir.

Başımıza gelmesi imkânsız diye düşündüğümüz şeyleri yaşamaktan ibarettir hayat. Bu gün benim hakkımda kim ne düşünür veya söylerse söylesin, ben sahip olduğum iki evladıma, bir “utanç hikâyesi” değil, bir “insanlık efsanesi” miras bıraktığıma eminim. Fakat ısrarla bana da asılsız bir utanç yaftası yakıştırmaya çalışanlar bilmelidir ki; “kimse bu dünyada yaptığını yaşamadıkça can vermez”.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Deniz Feneri Neden Söndürülmek isteniyor ?
ata sözü derki it ürür kervan yürür

kimse deniz fenerini söndüremez bu böyle biline
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
(...)
ye ben olayları takip edemiyorum neler dönüyo belgeli filan diyolar adamlar kabul etmiş suçlarını biri bana anlatsın
Şuan DeLi MisaL Aşığm Bir Kişi Hariç Herkese Şaşıyım !
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
benim içimden inanmak hiç ama hiç gelmiyor deniz fenerinin boyle kotu bşy yapabilecegi
Emekli Üye
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
inanma zaten müslümanların iyi bir şey yapmalarını hazmedemeyenlerin işi hepsi Kizgin
"Ey Sevgili!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
evet ya katılıyorum ama bu yaptıkları hiç hoş degil reyyancm yani buna inanırsa herkes yardım yapmaz ve olan fakirlere olur deniz feneri gercekten çok güzel şeyler yapiyor seyrediyoruz tv den ve hissedebiliorum sahsen ben çok sıcak ve içtenler inş...gercek degildir bu ispatlanır ve gorur onlarda
Emekli Üye
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
dün gece kanal 7 de insaniyet namına dye program yaptılar özel olarak
orda bir kez daha gördük yapılanları yardımları bunlar gökten inmiyor yardımlarla olan şeyler ve yardımların yerine ulaştığının kanıtı isteyen istediğini düşünsün ben deniz feneri çalışanlarına sonuna kadar güveniyorum
"Ey Sevgili!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Evet Reyyancm o programı biliorum ama izleyemedim iftardaydık bir akrabamızda odada tv yoktu ama dedemler izlemiş onlarda cok etkilenmişler çok büyük bir vebal bu Rabbim yaptıklarını cezasız koymaz çamur atanların
Emekli Üye
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
inşallah
"Ey Sevgili!..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.