You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Demokrasi, seçimler ve bu sistemlerde çalışmanın hükmü

Demokrasi, seçimler ve bu sistemlerde çalışmanın hükmü

Forumcu
RE: Demokrasi, seçimler ve bu sistemlerde çalışmanın hükmü
bizim örneğimiz Peygamberimiz (sallallahu aleyhi vesellem) değil mi
Peygamberimiz (sallallahu aleyhi vesellem) islam devleti kurmadı mi
öyleyse sorunun cevabini Peygamberimiz' in (sallallahu aleyhi vesellem) hayatına bakarak bulabilirsin
ilk İslami devlet evs ve hazrec kabilelerinin' in İslam' ı kabul etmesiyle kuruldu
Peygamberimiz' e (sallallahu aleyhi vesellem) biat ettiler, hicret de İslami devletin başlangıcı oldu
Öyleyse İslami devlet bir topluluğun İslamı kabul etmesiyle kurulur
bunun dışındaki yöntemler olmaz
senin sayende bir şey daha öğrendim
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Müslümanlar laik sisteme dört aşamada entegre edildi. Menderes, Özal, Erbakan, Erdoğan. Sisteme tağut diyenler, sistemi yıkma çabası içerisinde olanlar şeriat isteyenler, imam hatiplerin açılması, ezanın arapçasının okunması, başörtü yasağının kaldırılması gibi göreceli özgürlüklerle ve yemlerle (suspaylarıyla) susturuldular. Laikliği ve demokrasiyi koruyacaklarına namuslarının/şereflerinin üzerine and içtiler ve yeminler ettiler. Eski mücahitler artık meclis kürsülerinde bâtıl kanun çıkarmakla ve bâtıl kanunları onaylamak gibi işlerle sistem içinde olmaya başladılar. Sonraki nesil ise demokrasi ve özgürlük çağrıları yapıyorlar. Müslümanlar olarak nerede durduğunuzun ve nereye konumlandırıldığınızın farkında mısınız? Sabitelerinizi ve Tevhidi duruşunuzu tekrar gözden geçirin. Laik sistemin başında gri tonlu bir maske var. Size şeytan sol gösterip sağ kroşe vurdu. O çok aldatıcı şeytanın iğvalarından sakının. Bu sadece bir Nasihattır
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
hanzala kardeşim, dediklerin doğru ancak nebevi hareket metodunda amaca giden araçları kullanmada (amaçta sapma olmadıkça )ne sakınca var?
günahı soruyorum demişsin. peki ödediğin vergilerle yapılan günahlar için ne dersin?

parti yöntemiyle amaca giden yollar açılır.
Geldi üzerime üç keder bir anda,
Yalnızlık,esaret ve sevgilinin hasreti,
Yalnızlığın ve esaretin çaresi var,
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Ben benden alınan rızam olmadan zorla verdiğim vergiye ruhsat bulurum, peki sen bu ülkede alkole genel evlerine kumarhanelere verilen ruhsatlar için ruhsat alabilirmisin ? sapma kime göre sapma beşere göremi allahın dinine göremi ? parti içi çalışma yapan kardeşler evet yaptığımız tam doğru değil allah affetsin derler ama bazılarıda vardırki illede haktır derler sıkıntı burda
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
estağfirullah , ben okudum gayet yalın bir dilde olduğunu düşünüyorum ben pek zorlanmadım ama bu kitabın birde sesli anlatımı var anlatan kişi bu kitabın üzerinde yaklaşık 3 4 yıllık bir çalışma yapmıştır birde ordan dene istersen
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.