You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

General
RE: Dar gelen yolculuk
Uzerine sicak su ekleye ekleye 3 bardak cikiyor.
Fakat 3. Kere de cay ihlamur rengini alıyor.
İçine limon filan at.
Gideri var yine.
Baya tasarruflu.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
[Resim: WEgGkP.jpg]

Bu da akşam cay yanina yapilan
Atistirmaliklar
Cazibeli gozukmesin ama havali olsun diye
Retrica ile cektim.
Yanında bir kedi eksik.
Bir de kahve bardagi.
Düzgün bir tabak da olaydi
Tam instagramlik olurdu.

Bu olaganustu mukemmel calismanin amaci şu.
Ders calisamayan öğrenci
Sıkıntıdan gidip gelip yer.
Ablamla aksama kadar
Yerinden yeller estirecegiz.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
[Resim: l93bZl.jpg]

Son olarak günün en güzide sanat çalışması.

Boynu bükükler.

( sol taraftaki yağ şişesi sponsor - arka da beni de çek
Bende şöhret olmak istiyorum diyen rende. Kiramadim onu da)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Ben gusülü 3 litre olarak biliyordum, teyit etmek için tekrar baktım bu sefer 4.2 litre olarak buldum. 4,24-5,3 arası diyen bir yer de var internette.
Ya açıkçası 4,24 gibi hassas bir sayı nasıl hesaplandı diye düşününce ben de şüpheye düşüyorum. Ama işte bunlar o zamanın ölçü birimlerine göre hadislerden yola çıkılarak tahmin edilen değerler sanırım. Bu da başka bir araştırmanın konusu.

Ama bu verilerin elde edilmesinde yola çıkış noktası olarak aşağıdaki hadis kullanılmış herhalde.

Âişe (r.anha) demiştir ki; "Nebi (s.a.) bir sa'(mikdarı) su ile gusleder, bir müdd(mikdarı) su ile de abdest alırdı." (Buhârî, vudü' 47; Müslim, hayz 5I-53,Tirmizî. tahâre 42; Nesâî, miyah,13; îbn Mâce, tahâre 1; Dârimî, vudû' 23; Ahmed b. Hanbei, III, 179, 302, V, 222, VI, 121, 133, 219, 234, 239, 249, 280.)

İşte bir sa' miktarı ne kadardır, bir müdd miktarı ne kadardır, bunlara göre hesaplanmıştır herhalde.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 23-10-2015, Saat:05:04 PM, Düzenleyen: cngy11.
Kıdemli Üye
Bende bu vesveseler varken ben imkanı yok 5lt su ile gusul abdesti alamam,benim gusul abdesti alıyorken ki kullandığım su ile itfayeciler yangına müdahale etmeye giderler... gülücük hatta ordaki yangını söndürüp başka yangına giderler.

Yangın olur biz yangına gideriz...
Düz ovada keklik gibi sekeriz
Yokuşularda şahin gibi uçarız
türküsü eşliğinde hemde xd: gülücük
Aşk bir şem'-i ilâhîdir benim pervânesi
Şevk bir zencîrdir gönlüm anın dîvânesi
-Şeyh Galip-
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.