You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Cünüp İken Camiye Girmek

Cünüp İken Camiye Girmek

Yeni Üye
Cünüp İken Camiye Girmek
Arkadaşlar herkese hayırlı akşamlar ve hayırlı ramazanlar dilerim. Öncelikle cevaplarsanız Allah şimdiden razı olsun hakkınızı helal edin inşallah.

Sevgili kardeşlerim; benim 1998 yılında yaptığım bir yanlışım oldu o zamanlar 16 yaşındaydım Babamı kaybettik, malumunuz o zaman böyle kombiler doğalgazlar yok evimiz sobalıydı gençlik işte geceden cünüp oldum gündüzde babamın ölüm haberini aldık maalesef ben banyo edemedim vicdanım sızlasa da babamın cenezesine cünüp katıldım, cuma vaktiydi camiye girip namazımı da kılmak zorunda kaldım, Sonrada babamı toprağa verdik tek evlat olduğumdan toprağa benim vermemi istediler kabrin içine de o halde girip babamızı toprağa verdik, vicdanım rahat değil üzerinden 17 yıl geçti artık Rabbimin beni affetmesinden başka bir çarem yok acaba çok büyük bir günah işledim mi? ne yapmam lazım? zaman zaman üzülsem de geriye dönüş olmuyor işte. Sizce ne yapmalıyım?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 24-06-2015, Saat:08:36 PM, Düzenleyen: Efkan.
Kıdemli Üye
RE: Cünüp İken Camiye Girmek
Arkadaşlar herkese hayırlı akşamlar ve hayırlı ramazanlar dilerim. Öncelikle cevaplarsanız Allah şimdiden razı olsun hakkınızı helal edin inşallah.

Size de hayırlı akşamlar. Allahü teala iki cihan saadeti versin efendim.

Sevgili kardeşlerim; benim 1998 yılında yaptığım bir yanlışım oldu o zamanlar 16 yaşındaydım Babamı kaybettik

CEVAP
Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.

malumunuz o zaman böyle kombiler doğalgazlar yok evimiz sobalıydı gençlik işte geceden cünüp oldum gündüzde babamın ölüm haberini aldık maalesef ben banyo edemedim vicdanım sızlasa da babamın cenezesine cünüp katıldım, cuma vaktiydi camiye girip namazımı da kılmak zorunda kaldım, Sonrada babamı toprağa verdik tek evlat olduğumdan toprağa benim vermemi istediler kabrin içine de o halde girip babamızı toprağa verdik, vicdanım rahat değil üzerinden 17 yıl geçti artık Rabbimin beni affetmesinden başka bir çarem yok acaba çok büyük bir günah işledim mi? ne yapmam lazım? zaman zaman üzülsem de geriye dönüş olmuyor işte. Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP
Cünüp olmakta utanılacak bir şey yoktu. Ayrıca 2 dakikada gusletmek mümkündür, ne şartlarla olursa olsun. Ama madem böyle bir vakit bulunamadı. O zaman böyle durumlarda "Ben cenaze namazı kılacak halde değilim." diyebilirdiniz. Madem ki böyle bir günah işledin, o zaman yapılacak en güzel şey samimi bir dua ve tevbe istiğfardır. Samimi bir dua etmeli ve (Estağfirullah) okumalıdır. Bu günah her hatırına geldiğinde tevbe istiğfar etmek gerekir. Ayrıca içinizdeki samimi bir af isteği, inşallah Rabbimiz tarafından kabul edilir.
Elhamdülillah, Müslümanım.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.