You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Cuma Namazını Terkeden Ne Yapar?

هل أنا حقاً أنا ؟
Semüre İbnu Cündüb (radıyallahu anh) anlatıyor:

"Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdularki: "Cum'a namazını özürsüz olarak kim terkedecek olursa bir dinâr para tasadduk etsin, (bu kadar) bulamazsa, yarım dinar tasadduk etsin. ''

Alıntı:Ebu Dâvud, Salât 211, ( 1053-1054) ; Nesâî, Keffâret 3, (3, 89) ; İbnu Mâce, İkâmet 93, (112 8 ).
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: Cuma Namazını Terkeden Ne Yapar?
tabi mazeretsiz terk için bu geçerlidir, yaşadığı bölgede cuma kılma şartları oturmamış birisi cuma kılmadığında böyle bir mesuliyet yoktur.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
Alıntı:Dinar, bir fıkıh ıstılahı olarak on şer'î dirhem* (28 gram) halis gümüş. Yarım dinar; (14 gram) gümüş.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Benim inandığım dinin cuma namazını keyfiyen terk eden biri için böyle bi emir verebilmiş olmasını aklıma mantığıma en önemlisi cumanın önemine sığdıramıyorum

şimdi herkesin bu hadisle amel ettiğini düşünüyorum
edemez mi? herkes edemez cumaya en az şu kadar müslüman gelmeli,şu sayıdan sonra bu hadis geçerli olmaz diye başka bir hadis de yok öyle değil mi?

öyleyse varsayım yapalım
bütün ümmeti muhammed biliyor bu hadisi ve madem cumaya gitmesek de para verince oluyor hem hadise göre günaha da girmiyoruz diyip cumaya gitmese

ne olacak?

hee böyle bir ihtimal milyarda bilmem ne diyeceksininiz

bende derim ki,neyse ne ihtimal değil mi buda?

sözüm odur ki insanların namaz kılmamasına hemde cuma namazı gibi bir namazı kılmamasına zemin hazırlayan bu tür şeyleri Allahın çizdiği islam resmine uygun görmüyorum
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 05-09-2013, Saat:08:52 PM, Düzenleyen: Z4F3R_.
General
bu hadisle amel eden? ben cuma namazına gelmeyip de bunun kefareti olarak sadaka ödemiş birini türkiyede hiç görmüş değilim. cuma için şartlar yerindeyken gitmemenin günah olduğu belli bir şey, bu keffaret ise bu günahı kesin olarak kapatacak şekilde anlaşılamaz. söz gelimi namaz için kılınan/kıldırılan kazalar açık şekilde emredilmiş olmadığından ihmal edilmiş namazların yerine kesin olarak geçeceği söylenemez, aynı şeyi oruç için de söyleyebiliriz.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
amel eden yoksa niye bu konu açılarak millete cumaya gitmemenin telafisi var izlenimi oluşturuluyor?

hem kesin olarak yerine geçtiği söylenemez diye bir yorum olabilir mi dinde?

ya geçiyordur ya geçmiyor
cuma namazına gitmemenin yerine para tam olarak geçiyor da diyemeyiz arada bi durum diye bişey olur mu hiç?

geçtiği iddia edilmiş ki açılmış zaten konu
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
abim/kardeşim söylenmeyen bir şeyi söylenmiş gibi algılamayın, amel edilmesine müsait olmayan diye ayıracaksak hadi başlayalım cımbızlamaya kurandan(!). kuran ve sünnette geçen her ne ise doğruca anlayabilmemiz için tüm delilleri incelemek lazım.

"hem kesin olarak yerine geçtiği söylenemez diye bir yorum olabilir mi dinde?"
söylenebilir, ihmal ile geçmişte kılınmayan farz namazlarının kazası hakkında da kaza namazı kılınmasını savunanlardan da bunu söyleyenler epey çoktur. vaktinde zamanında yapılmamış bir farz sonradan onun yerine yapılacak nafile bir şey ile tam olarak ödenmiş kabul edilemez, yapılmayan farzı yalnızca Allahın affedeceğini umuyoruz onun dışında yapılacak bir şeyin geçmişte yapılmayan farzı kapatacağı düşüncesi tembelliktir ve islama da dayanmaz.

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
5vakit namazın dahi geriye dönük kazası tam olarak o farzın yerini doldurmuyor diyorsunuz da

cuma namazı gibi bir namaza 1 dinar değer biçen bir hadise değer verip de milletin önüne sunuyorsunuz?

bana önce, bütün müslümanların bu hadisle amel etme hakkı bulunduğundan dolayı 1.5 milyar müslümanın cuma vaktinde bu hadisle amel ettiğinde ortaya çıkacak komediyi anlatır mısın?
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 05-09-2013, Saat:09:16 PM, Düzenleyen: Z4F3R_.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.