You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Çoraplara Mesh Etmek

Çoraplara Mesh Etmek

Profesör
RE: Çoraplara Mesh Etmek
vallahi gülüyorum size gülücük
şimdi ben ince çorabımın üzerine mesh yapıcam ve abdestim sahih olacak öyle mi
Allah akıl versin size ne diyim
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
kafanıza göre bir şeyleri reddeder mi oldunuz gülücük aklı delil mi sayıyorsunuz?
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
bu konuyla ilgili bir yazıdan ufak bir alıntı:

Çoraplara mesh hadisini Ebû Hanîfe, Şafî’î, Ahmed b. Hanbel, İshâk, Dâvûd ez-Zahirî ve İbn Hazm kabul etmişlerdir. Tirmizi sahih demiştir. Yine İbn Hibban ve İbn Huzeyme de sahih saymışlardır. Bunların mutekaddiminden (önceki imamlardan) olduğunda şüphe yoktur.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
çok şükür hadis ve ayetleri kavrayacak doğru anlayacak aklım var
hz. aişe kaç numara ince çorap giyorudu acaba çok merak ettim gülücük
var mı bir bilginiz
"Ey Sevgili!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
ve nakledildiğine göre şu sahabeler de çoraba meshetmiştir, bu sahabelere de vahhabi diyorsanız Allah yolunuzu açık etsin daha fazlasını demeyeceğim:
1- Ali b. Ebi Talib radıyallahu anh
Sahihtir. İbn Ebi Şeybe (1/172); Abdurrazzak (1/199); Ebû Dâvud, (159); Beyhakî, (1/285); İbn Sa’d, Tabakat (6/241) İbnu’l-Munzir el-Evsat (2/115)
2- İbn Mesud radıyallahu anh
Sahih. Abdurrazzak (1/200); Taberani (9/251); Ebû Dâvud, (159); İbn Hazm el-Muhalla (2/86)
3- Bera b. Azib radıyallahu anh
Sahih. İbn Ebi Şeybe (1/172) Ebû Dâvud, (159); Beyhakî, (1/285); İbnu’l-Munzir el-Evsat (2/116)
4- Enes b. Malik radıyallahu anh
Sahih. İbn Ebi Şeybe (1/172) Ebû Dâvud, (159); Taberani (1/244); Dulâbî, el-Kunâ, ve’l-Esmâ’, (1/181); Abdurrezzâk, (1/200); Beyhakî, (1/285); İbnu’l-Munzir el-Evsat (2/116) ve İbn Hazm, Muhallâ, (2/84).
5- Ebu Umame radıyallahu anh
Hasen. İbn Ebi Şeybe (1/172) Ebû Dâvud, (159); İbn Hazm el-Muhalla (2/85) İbnu’l-Munzir el-Evsat (2/117)
6- Sehl b. Sad radıyallahu anh
Sahih. İbn Ebi Şeybe (1/172) Ebû Dâvud, (159); İbn Hazm el-Muhalla (2/86) İbnu’l-Munzir el-Evsat (2/117)
7- Amr b. Hureys radıyallahu anh
Ebû Dâvud, (159); İbn Hazm el-Muhalla (2/86)
8- Ömer b. el-Hattab radıyallahu anh
Hasen. İbn Ebi Şeybe (1/171) Ebû Dâvud, (159); İbn Hazm el-Muhalla (2/85)
9- İbn Abbas radıyallahu anhuma
Ebû Dâvud, (159); İbnu’l-Cevzi et-Tahkik (249)
10- Ebu Mesud Ukbe b. Amr el-Bedrî radıyallahu anh
Sahih. İbn Ebi Şeybe (1/171, 172) Abdurrazzak (1/199); Beyhakî, (1/285); İbn Hazm el-Muhalla (2/86) İbnu’l-Munzir el-Evsat (2/115)
11- Ammar b. Yasir radıyallahu anhuma
Hasen. İbnu’l-Munzir el-Evsat (2/117)
12- Sa’d b. Ebi Vakkas radıyallahu anh
İbn Hazm el-Muhalla (2/86)
13- İbn Ömer radıyallahu anhuma
Sahih. İbn Ebi Şeybe (1/173) Abdurrazzak (1/199); İbn Hazm el-Muhalla (2/85) İbnu’l-Munzir el-Evsat (2/116)
14- Bilal radıyallahu anh
Hasen. İbnu’l-Munzir el-Evsat (2/116)

Tabiin ve Tebau’t-Tabiin’den Çoraplara Meshin Sabit Oluşu
15- Katade rahimehullah
İbn Hazm el-Muhalla (2/86) İbnu’l-Munzir el-Evsat (2/117)
16- Said b. el-Museyyeb rahimehullah
Sahih. İbn Ebi Şeybe (1/171-172) Fesevî, Meşyeha (16); İbnu’l-Munzir el-Evsat (2/117)
17- İbn Cureyc rahimehullah,
18- ‘Atâ rahimehullah
Sahih. İbn Ebi Şeybe (1/173) İbn Hazm el-Muhalla (2/86) İbnu’l-Munzir el-Evsat (2/117)
19- İbrahim en-Nehâ’î rahimehullah
Sahih. İbn Ebi Şeybe (1/172) Abdurrazzak (1/199); İbnu’l-Munzir el-Evsat (2/117)
20- Hasen el-Basrî rahimehullah
Sahih. İbn Ebi Şeybe (1/171)
21- Hallâs b. Amr rahimehullah
Sahih. İbn Hazm el-Muhalla (2/86)
22- Said b. Cubeyr rahimehullah
Hasen. İbn Ebi Şeybe (1/172) İbn Hazm el-Muhalla (2/86)
23- Nâfî’ rahimehullah

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
"bugünün şartları ile böyle tesettür olmaz" diyen müşriklerin usulünden ne farkı var? böyle bir usul hangi fakihin fıkhına dayanıyor merak ettim. hüküm geneldir, "şöyle şöyle çorap" diye bir şey belirtilmediyse bu genel olarak alınır fıkıh usulü kitaplarında da incelersen yöntemin bu olduğunu görürsün.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 24-09-2013, Saat:07:06 PM, Düzenleyen: karadamlalar.
Profesör
ya bi git Allahını seversen
baltayı taşa vurduk demiyorsun da
kalkmış bana liste yazıyorsun
bişeler bişeler
söyle bakalım bu yazdığın listedeki hangi alim ulema zamanında teni bile belli edecek incelikte çorap vardı
ve hangisi buna fetva verdi
vahhabileri yazma bana ama
onlarla işimiz olmaz
"Ey Sevgili!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
baltayı taşa mı vurmuşum? senin ile tartışılmayacağını öğrenip ne çabuk unutmuşum..

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.