You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

ÇOK KARARSIZIM YARDIM EDİN...

ÇOK KARARSIZIM YARDIM EDİN...

Profesör
RE: ÇOK KARARSIZIM YARDIM EDİN...
ulaşana kadar allahtan affını dile o zaman bulmak içinde dua et...ailesine arkadaşına ulaşamıyormusun yahu hiçbirini tanımıyomusun
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
sabır bekle bakalım
sakin ol
Allah sana bi kolaylık verecektir
gece hacet namazı kıl
derdini anlat rabbine

bir dost
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
ailesine ulaşabiliyorum yanlız kıza ulaşmıyorum...geceleri hiç uyuyuyamıyorum annesi babasının vebali aklıma geldikçe deliye dönüyorum
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
neden ? en azından ugraşması lazım kızın bütün hayatı boyunca karşısına olumsuz olarak çıkacak bir durum.. ikna etmeye çalışmalı ama bulamıyorum diyo o zaman dua dan af dilemekten başka çera yok şimdilik ama..
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
senin tam istediğn nedir

kıza geri dönmek mi
yoksa hellalık almakmı
tevbe kurtarıımı diye soruyaoyorsun
tam aradığın ne
bir dost
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
cunku kızın umrunda degıl neler yasandıgı(yanı arkadas oyle dıyor ve onun sozune gore konusuyorum)..kız hıcbırsey olmamıs gıbı hayatına devam edıyor cunku.bu arkadas gıdıp evlenmek ıstıyorum dese bıle kızımız kıbrınden bıttı bu ılskı deyıp kestırıp atacaktır ama yıne de bı denesın bulursa has kızımızı
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
o zaman once gıdıp durumu anlat ve evlenmek ıstıyorum de,anasına babasına degıl ama kıza dıyeceksın arkadasım.
olmazsa hellalık ısteyıp herkes kendı yoluna dıyeceksın aynı zamnda tevbe etmeyı de ıhmal etmeyeceksın...seyr ın dedıgı gıbı Allah bı kolaylık verır soyledıgın kadar rahatsız oluyorsan....
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 05-10-2010, Saat:06:43 PM, Düzenleyen: taha yusuf.
รüгüռժü
Kızı bulunca nikahlayınca bu vebalden kurtulacağınımı zannediyorsun, yada herhangibirşeyin sana temizlik vereceğini.
Kızı nikahlaman bundan sonraki birlikteliklerinizi helal eder, öncekileri değil.
İkinizden biri evliyse ben susarım cevap vermek istemem. Ancak ikinizde bekarsanız ki öyle görünüyor ;
Toplum düzenini ifsad ettiğinizden dolayı size temiz bir meydan dayağı atmak gerekir. Ama şer'i hükümle yönetilmediğimizden ve devletimizin kanunlarına tabi olduğumuzdan bu konuda hüküm çıkarmak yanlış olur. Ama genede bu konuda tatmin edici bir cevap istersen Eyyub a.s. kıssasına bak ev orda eşine bir olaydan dolayı kızan ve karısına bilmem kaç değnek vurmak için şart, yemin eden Eyyub a.s. a öğretilen yönteme dikkat et derim. Tabi karısı geri dönüp aralarında bir muhabbet tekrar alevlenince , ve kendisi sabır imtihanından çıkıp sıhhatine kavuşunca Allah c.c. ona bir başak demeti(yada nasıl bir otsa) -demetteki sap sayısı yemin ettiği değnek sayısı ile aynı- karısına vurmasını ve yeminin en merhametli şekilde yerine getirmesini öğütlüyor.

Tabi bu iki taraf içinde Allah c.c. merhametinin tecellisidir.
Senin durumunda ise tavsiye edebileceğim yegane şey Nasuh bir TEVBE ile Allah c.c. yönelmen ve içindeki vicdan azabı ile tevbenin kabulu için yalvarmandır. İslam kadın erkek ilişkilerinde kadının aklını ve iradesini yok saymadığı için ve "islam nazara göre hükmeder" düsturunca onun günahını senin yüklenmen, hele onun umrunda değilken, doğru değil. Sadece islamın kadını koruma hükmünce mesulsün. Fakat olay zaten haramın orta noktası olunca burda bu hüküm nasıl işletilsin.

Kadın ailesiyle beraberken "velisini yok sayıp seninle o durumun içine girmiş ve sorumluluğu zaten almış". bu durumda senin velisine ulaşman , o kişileride rencide eder ve o günaha "sahip çıkmadıklarından dolayı" ortak eder. HAber vermemen " aranızda fuhşiyatı ve kötü sözleri yaymayın, gizleyin , örtün" düsturunca doğru olandır. Başı yanlış , ortası yanlış sonu yanlış, bu kadar yanlış içinde nasıl bir doğru çıkarılmalı ki senin kalbin mutmain olsun.
Elebette Allah c.c. rahmeti geniş, ama fetva cihetiyle "zinaya yaklaşmayın deniyor"
Zina etmeyin değil, dikkat edilsin zinaya yaklaşmayın. Yani bir kadın bir erkek kapalı ve aynı ortamda yalnız kalmayın , başbaşa kalmayın ( kadının çalışma hayatına hoş bakanlara selam olsun) deniyor.
Tekrar dönüp onu bulman ve onu nikaha razı etmen kadını koruma kanununca sana bir artı kazandırır ama burdan şunu çıkarma, yapılan Allah c.c. affına tevcih etmiştir. Başka yöne çevrilemez. Keffaret olmaz.

Bu arada tekrar biraraya gelmeniz ve tekrar alevlenen aşkınızda kaldığınız yerden devam etmenizde mümkün. Namahrem(bu kelimeyi kimi lugat kimi ıstılahi kullanır) olarak buna devam etmeniz daha çok günahı kazanmanızı irtikab edeceğinden , belki Allah c.c. hikmetiyle yanlıştan dönesiniz diye ayrılmış olabilirsiniz. O yüzden tekrar git onu bul demek için bile herhangibirşey diyemiyorum.
İçindeki ateşi söndür, Allah c.c. yönel ve Tevbe kapısını yumrukla, gerekirse kır ve gir o kapıdan. " Allahümme min şerrin nisa, min belainnisa,min fitnetinnisa" diyerek ahirzamanı bahane göster. Acizliğini dile getir.
Allah c.c. rahmetine güven, insan olmanın dayanılmaz acizliğine sığın,kendine siper et. Yaşadıklarını düşün ve sadece "zinaya yaklaşmayın " hükmünü tefekkür et ve, allah c.c. nün ne kadar doğru söylediğini anla. Semi'na ve ata'na de , işittiğin bu hükme itaat edeceğine söz ver. Bu şekilde yapılan tevbe, sadaka ve seni seven dostlarının dualarıyla süslenirse Allah c.c. rahmetini celbedeceğine inan. Rahmetine güven ve tekrar ayağa kalk yaşamaya devam et. Taki emanetini kabzetmek vaktine kadar.
Bu ne ilk imtihanındı, nede sonu olacak. Sadece biraz büyüktü o kadar. Diğer imtihanlarınıda buna ekle ve bu imtihanı ne aklından çıkar nede cehennemin ortasında gör kendini. Sadece Allah c.c. biraz daha yaklaşmanın yollarını ara.
Zina konusuna son 4-5 senedir kızgınlıkla bakıyorum, o yüzden kırgınlığa sebep olacak şahsi bişey yazmışsam affola.
Oku,
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.