You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Çok Garip Bir Psikolojideyim Artık

Acemi Üye
Bu vesveseler yüzünden cekmedigim kalmamıstı, Allah'ın varlığını kendi aklımla ispatladım ve ateizmin bittiğini gördüm. Ama Panteizm ve İslam arasında kaldım. Maddenin bilinci yoktur, panteizmi bitirdim ama “Acaba?” şüpheleri geliyor, ben de bununla Allah inancımı güclendirmeye calısırken, evrende olan her şeye tesadüf diyen bir sesle çelişkide kaldım, tövbe ettiğim şeye dair işaretler görüyorum, büyük ihtimalle Allah beni sınıyor ama bu sefer de aklıma şu geliyor. Ben Allah'a yöneldiğimde, bunlar büyük oranda ortadan kalkmıştı. Evet ama arada bir çıkıyordu yine, buradan vesvese alıyorum. O zamanlar arada bir çıkması da imtihana dahil midir? Şu an aşırı sık görüyorum. Ayrıca başka bir korkum daha var, dinler masal olabilir mi diye korkuyorum, ağlıyorum. Allah'la ilgili videolar görünce ağlıyorum. Şu şu nedenlerden dolayı Allah vardır diye düşünüyorum ve “Hayal ediyorsun, kafanda kuruyorsun, Allah yok, hayal ürünün” Acaba aşırı düşünmekten gerçekle yanlışı ayırt edemeyecek hale mi geldim? Gün içinde de cok hayal kuran biriyim, bu rahatsızlık buna sebep olmus mudur? Kafayı yiyeceğim çünkü. Namaz kılmayı aklımdan geçirdiğimde bile harekete geçecek olsam masala inanıyor olma ihtimali korkutuyor beni inancımı kaybetmek de istemiyorum. LÜTFEN BANA DİNİN MASAL OLMADIĞINI SÖYLEYİN, KENDİMİ SİMÜLASYONDA GİBİ HİSSEDİYORUM. GERCEK BİR HAYAT YASAMIYORMUS GİBİ.
Son Düzenleme: 19-07-2023, Saat:09:18 PM, Düzenleyen: hakikatiarayankisi.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.