You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Çocuğun İmamlığı

Çocuğun İmamlığı

هل أنا حقاً أنا ؟
Çocuğun İmamlığı
Amr bin Selime'den: ''Ben altı veya yedi yaşımda iken kendi kavmime imamlık yaptım. O zaman ben, aralarında Kuranı en çok bilen kimseydim.''

Sahih. Buhari, (4302)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
RE: Çocuğun İmamlığı
bir çocuk imam olabilir mi.cuma namazında ya da diğer vakit namazlarında.mezheplerin görüşü bu konuda nedir?
Bunu ilk beğenen sen ol.
...Revan...
Şafiilerden dışındaki üç mezhebe göre sahih olmaz.
İki kişilik duânın adıysa saadet.
Ya Rabbi beni onunla beraber affet!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
şafilerde cuma namazında mı yoksa her vakit namazında mı çocuk imam olabilir.çocuk derken mümeyyiz çocuk yani9-10 yaş civarı değil mi?
Bunu ilk beğenen sen ol.
...Revan...
Şafilere göre:
Baliğ kişinin, Cuma namazı dışındaki farzlarda mümeyyiz çocuğa tâbi olması caizdir. İmam, Cuma namazının şartlarını taşıyan cemaati kırka tamamlamaktaysa baliğ olması şarttır. Kendisinden başka kırk kişi sağlanıyorsa, mümeyyiz bir çocuk da olsa, imamlığı sahîh olur.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
BU NE EDEPSİZLİK KARDEŞİM,ARKADAŞ HADİS YAZMIŞ SANA HADİS SÖYLÜYOR ÇOCUĞUN İMAM OLMASI KONUSUNDA SEN HALA MEZHEPLERİN GÖRÜŞÜ NEDİR DİYORSUN.SANA DİNİ GETİREN PEYGAMBER Mİ,YOKSA İMAMI AZAM,ŞAFİ,MALİK VEYA AHMED İBN HANBEL Mİ.SANA PEYGAMBERİNDEN BİR HADİS ULAŞMIŞ SEN HALA DİYORSUN Kİ MEZHEPLERİN GÖRÜŞÜ NEDİR...
O DİN HALİNE GETİRDİĞİN MEZHEPLERİN, İMAMLARININ PEYGAMBERİMİZİN SAV HADİSİ HAKKINDAKİ GÖRÜŞLERİNİ SANA YAZIYORUM.

İMAM MALİK ŞÖYLE DİYOR:
Nebi(s.a.v)den sonra ve onun dışında istisnasız herkesin sözü alınır da terk edilir de.
(İbni Abdu'I-Ber(2/91-eI-Cami)

İMAM ŞAFİ:İmam Şafii hadis âlimleri tarafından benim görüşüme aykırı bir hadis rivayet edilirse ben o görüşten sağlığımda da ölümümden sonra da rucu ederim demiştir. (Fulani (S:104- İkazu'l-Himem)

İMAM AHMED:Ebu Davud Ahmed'e sorarak: Evzaî'ye Malikten daha fazla mı ittiba ediliyor?' Bunun üzerine İmam Ahmed: 'Beni taklit etme! Maliki, Şafii'yi, Evzaî'yi ve Şafii'yi de taklit etme. Sen de onların aldığı kaynaktan al' demişti. (Fulani (S:l 13-İkazu'l-Hİmem)

EBU HANİFE:'Ey Yakub!(Ebu Yusuf) benden her duyduğunu yazma. Çünkü ben bu gün bir görüşü benimseyip, yarın onu terk edebilirim; yarın bir görüş benimseyip, öbür gün ise onu terk edebilirim. Demesi buna güzel bir örnektir.
Hadis sahih olduğunda, o benim mezhebimdir.(İbn Abidin, “el-Hâşiye” (1/63), “Resmü’l-müftî, Mecmûatü’r-resâil” (c.1, s.4) ve Şeyh Sâlih el-Fullânî, “Îkâz’ul-himem” (s.62) ve başkaları nakletmişlerdir.)
“Allah’ın Kitabı’na ve Peygamber(sallAllahu aleyhi ve sellem)‘in hadislerine ters bir görüş bildirirsem, o görüşümü almayın.(el-Fullânî, “el-Îkâz” s.50.)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
imamlık ama bunu açıklarmısınız önderlik mi, liderlik mi, namaz kıldırmak mı ?
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 20-01-2014, Saat:02:43 PM, Düzenleyen: Nazlıcan.
Yeni Üye
Baliğ kişinin, Cuma namazı dışındaki farzlarda mümeyyiz çocuğa tâbi olması caizdir. İmam, Cuma namazının şartlarını taşıyan cemaati kırka tamamlamaktaysa baliğ olması şarttır. Kendisinden başka kırk kişi sağlanıyorsa, mümeyyiz bir çocuk da olsa, imamlığı sahîh olur.

cuma namazı dışında mümeyyiz çocuga uymaya caiz demişsin.sonra cuma namazında mümeyyiz çocuk imam olabilir demişsin???çelişkili iki söz
Bunu ilk beğenen sen ol.
...Revan...
Bu konuya tam hakim değilim kardeşim. Yanlış bilgi vermek istemem. Verdiğim bilgiler araştırmalarım sonucu.
Bu da bir araştırma sonucu kardeşim.
Şafii mezhebine göre, Cuma namazında 40 baliğ erkek olması şarttır.
Mümeyyizin imamlığı sahih olsa da kırk kişiden sayılamaz.
İmametin başlıca şartları: İslam, buluğ, akıl, erkek olmak, Kur'an okuyabilmek ve özürden beri olmaktır. Bu şartlara sahip olmayanlar imam olamazlar.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.