You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Çizime Bakmak GÜnah mıdır?

Yeni Üye
Normal bayan resimlerine bakmanın günah olduğunu biliyorum.

Peki çizim olsa bu, yani elle çizilmiş yada bilgisayardan, buna bakmak da günahmıdır?

mesela kendim çizsem yada başkası çizse?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Çizime Bakmak GÜnah mıdır?
nasıl resımler olduguna baglı.bana netten dıgıtal ortamda yapılmıs resımler bazen maılle normal resımler halt etmıs yanındagülücük ne demek ıstedıgımı anlamıssındır sanırım
sen en ıyısı bakma meraklıgülücük
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
aynı hesap deilmi zaten...zaten insan ve hayvan resmi çizmek günah ki...bırakın başka türlüsünü...
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
selamun aleykum ve rahmetullahi ve berakatuhu

normalde çizilmiş resme bakmak sırf bunu yaptığınız için günah olmaz. içeriği ne olursa olsun. . aynı şey video görüntüleri içinde geçerli.
zira ALLAH tealanın yarattığı hakikat yoktur

çünkü bunlar ALLAH teala tarafından yaratılmış şeyler değildir. çizim veya video onun celle şanuhu ilmidir ama insanı halketmekle bu hüküm nesholur ve yapılan amel ALLAH tealay izafe edilemez bir hal alır..

buradaki günah unsurunu taşıyan şey kişinin naaşa hakaret etme isteğidir. bu resimler veya görüntüler ölü nevinden olduğundan eğer bir kimse bunları kullanarak ganaha tevessül ederse naaşa hakaret yapmış olduğundan kişilik/karakter/akıl sağlığı konularında gadre uğrar.

buradaki illüstire edilmiş şey kullar arasında hak doğuran eylemlerdir. günaha değil kısasa ya da keffarete tabidir. had veya taziri budur. ancak gıyaben işlenmesi nedeniyle bu çeşit bir keffaret ALLAH teala yapacağından akli zaafiyetlere sebebiyet verir. örnekleri çokçadır.

bu yüzden çizim veya video filmi gibi şeyleri günah aracı olarak kulanacaksanız naaşa yani ölüye hakaret etmekte olduğunuzu bilmelisiniz.

bu çok aşağılık bir harekettir ve kişilik problemlerine neden olur. cezası an itibari ile aklınızın zaafiyeti olarak size geri döner. video görüntüsü veya çizgi bilinenen diri bir varlık olmadığından teorik olarak ALLAH tealaya izafe edilecek bir suça göz yumma olayı da söz konusu değildir.

buradaki test self-testtir ve kişi kişi arasında çözümler üretilir.

bakın demiyorum bakıp da ALLAH teala bunlar burdayken o celle şanuhu neredeymiş gibi bir soru soormayın diye bu şekilde yazdım. bu husus ilmi din yapanlara verilen teorik bir cevaptır. ve diri ile ölüyü kabul edip etmeme ile alakalıdır. bu soruyu soranlar eğer art niyetli ise ölümden sonrayı da teknik olarak kabul etmiş olmalıdır.

ALLAH teala bizlerden razı olsun.
Degerli hado77 Kullanicisi Jul 2010 Tarihinden Beri İslami Forum, İslam, İslamiyet
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.