You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Çinko'nun faydaları

Çinko'nun faydaları

Profesör
Çinko'nun faydaları
Ne kadar çinko alınmalı?
Çinkoya olan ihtiyaç bir çok faktöre bağlı. Çocukların ve gençlerin yetişkinlere oranla daha az, hastaların sağlıklı kişilerden daha fazla, stresli tiplerin de sakin kişilere oranla ihtiyaçları daha fazladır. Uzmanlar, yetişkinler için günde 15 mg öneriyor. Çinko kürü yapmak isteyen üç ay boyunca günde 20-30 mg almalıdır. Gebe ve emziren annelerin ihtiyacı biraz daha fazla. Çocuklarda çinko azlığı gelişme ve büyüme bozukluğuna yol açabiliyor.

Çinko azlığının anlaşılması
Özellikle enfeksiyonlara karşı zayıf olma çinko azlığının en önemli belirtisidir. Bunun dışında çocuklarda öğrenme yeteneğinin sınırlı olması, büyümedeki aksaklıklar, saç dökülmesi, kısırlık, soğuk eller ve ayaklar, koklama ve tat alma duygusunun sınırlı olması, tırnaklarda beyaz lekeler de çinko azlığının diğer belirtileri arasında yer alıyor.

Çinko hangi besinde ne kadar bulunuyor?
100 gr için;

İstiridye 7 mg
Peynir 2-4 mg
Sığır eti 5 mg
Sütsüz çikolata 2 mg.
Kuru fasulye 3 mg
Yumurta 1.5 mg
Mısır 2.5 mg
Brüksel lahanası 1 mg
Karides 2.3 mg
Brokoli 1 mg
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: Çinko'nun faydaları
Benim çinko baya bi eksik buna ilave kansızım hiç ısınmam bu yüzden: ((
Ama çinko alcam diye de karidesi ölsem yimeeeeeeeeeem:p:p
We UNuTmA YaLNıZLıĞıN ÖtEsiNdE GiZLi BiR HaYaT WaR!!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
niye kız güzel karidesin tadı ben bikerem yidim tavuk gibi aynı :D
"Ey Sevgili!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Detttttttttttt ben bi defa buğulamasını yedim avanosda hastanelik oldum günlerce kendime gelemedim ıyyyyyyyyyyyyyyy daha komam ağzıma:p
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
sen bayatını yemişin

bende yemiyorum daha kız günahmış öyle duydum ne derece doğru araştıcam bakalım gülücük
"Ey Sevgili!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Aman hata bir defa olur töbeler olsun komam ağzıma ve kalamarın da günah oldugunu duymuştum dogruluk payı nedir tam bilmiyom araştırmak gerek...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.