You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Cennette hayvanlarımızı (ruhlarını) görebilir miyiz?

Cennette hayvanlarımızı (ruhlarını) görebilir miyiz?

General
RE: Cennette hayvanlarımızı (ruhlarını) görebilir miyiz?
Selam.
Allah bize cennette her istediğimizin verileceğini vaad ediyor.
İsteyene köpek de verecektir.
Yaşlanmayan çocuk dahi verilecektir.
Not: Hayvanlarda ruh yoktur.
Her şeyin en doğrusunu Allah bilir.
Allah dileseydi, insanı, kendisine vahyedilenden başkasını yapamayan diğer canlılar gibi yaratır, fikir ayrılığı da olmazdı ! (HUD-118)
Bunu ilk beğenen sen ol.
.
islamiyete az buçuk mesafeli duran bir insan şu başlığı okusa eminimki bütünüyle soğur. Adam akıllı şeyler sorulsa ve cevaplarda işin ehli kişilerce verilse keşke.

köpek
yaşlanmayan çocuk
çilekli puding
uçan araba
ışın kılıcı.........

komik duruma düşürmeyelim.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 07-12-2015, Saat:12:55 PM, Düzenleyen: Mihman.
General
Selam.
Bu konuda "Vakıa" suresinin okunmasını öneririm.
Cennet tasvirlerinin geçtiği surelerin okunması faydalı olacaktır.
Allah dileseydi, insanı, kendisine vahyedilenden başkasını yapamayan diğer canlılar gibi yaratır, fikir ayrılığı da olmazdı ! (HUD-118)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Cennette insanı mutlu edecek her şeyin(dinen sakıncalı olmayan tabi) olacağı bildirilir. Cennete gidebilirsen eğer, bu konuda çok net bir ayet/hadis yok sanırım ama cennet ehline istekleri sorulacaktır diye biliyorum. Orada istenilen her şeyin hemen kabul olacağını düşünürsek, hayvanınızı görebilmenize ve de besleyebilmenize müsade edilebilir. Ancak kesin bir şey söylenemez tabi sonuçta cennete gidip gelen yok.

Bu arada, o evde beslenecek bir hayvan değil. Koyuyorlar kafese, deli gibi koşuyor hayvancağız. Aslında hiçbir hayvanın evde beslenmemesi gerektiğini düşünüyorum, biz mutlu olacağız diye onlar özgürlüğünden oluyor. Ben de muhabbet kuşu besliyordum ufak kardeşim almış, camın kenarından dışarıdaki kuşları izliyordu sürekli. Bir gün beklenmedik bir anda kaçıverdi bir şeyden ürküp, dönmedi geri Sad Bir daha da almadık kuş zaten.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Kardeşim bak burada biz bizeyiz, yabancı yok. Görürsün tabi. Allah'ın gücünün sınırı yoktur, yeter ki senin kazandığın sevaplar onu karşılayacak güçte olsunlar. Bak şimdi normalde tabi kıyamet gününde hayvanları kendi aralarındaki meseleler halledilip sonra toprak olacaklar, buraya kadar sıkıntı yok. Ama sen illa ben köpeğimi çok seviyorum ve istiyorum diye tutturursan, hayırlı ameller işleyen ve hayırlı bir kişiysen, eğer talebin kabul edilirse Cenabı Allah senin köpeğini toprak halinden de çıkarıp gene karşına çıkarır. Sonuçta bizler fiziki açıdan topraktık ve şimdi eli ayağı olan insanlarız. Yarın yine toprak olacağız, sonra tekrar dirileceğiz. Bunlar Allah için basit şeyler, yeter ki yapmayı istesin. O da dilemeyle olacak bir şey, tabi amel durumun buna müsaitse.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.