You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

cennet kapısında yazanlar

Acemi Üye
Alevilere göre Cennetin kapısında aşağıdakiler yazıyormuş:

Şâzân İbn-i Cibril el-Kummi “el-Fedâil” adlı kitabında S.84-85-86’da şöyle nakletmektedir: Süleyman bin Mihran’dan, o da Cabir’den, o da Mücahit’ten, Abdullah bin Abbas’tan naklen, Resulullah (saa) şöyle buyurdu:

"(Miraç günü) Göğe yükseldiğimde Cennetin kapısında şöyle yazılı olduğunu gördüm: 'Allah’tan başka ilah yoktur, Muhammed Allah’ın Resulüdür, Ali Allah’ın velisidir, Hasan ve Hüseyn Resulullah’ın torunlarıdır, Fatımat’üz Zehra Allah’ın safvetidir, bunları inkar eden ve onlara buğz edene (kin güdene) Allah’ın laneti olsun."
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: cennet kapısında yazanlar
şia hadis yazma yetkisinin yalnızca ehli beytte olduğunu savunup ehli sünnet hadis alimlerini reddetmiştir.kendileri 12 imamlara ithaf ettikleri hadisler taşır fakat bunlar da uydurmadır,12 imamlar(gerçi onlardaki mehdi inancı da sakattır) sahabeye söven aşırı inançlara sahip insanlar değil aksine alim ve zahid kişilerdi.ki anadolu ve arap aleviliği de caferi-zeydi şialarıyla pek benzemez ve şiadan sayılmazlar genellikle.

ha ehli beyte sövmek elbette sapıklıktır,sahabeye sövmek de sapıklıktır.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 25-06-2012, Saat:03:34 PM, Düzenleyen: karadamlalar.
Acemi Üye
slm. hadislerin çoğu uydurmadır. Allah sözleri olmayan herşey değişmeye, değiştişrlmeye açıktır.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
uydurma ve sahih hadis isnadlarına göre belirlenir,kafadan hadise uydurma denilemez.ve nasıl kuran ile amel ediliyorsa,rasulullahın emriyle de amel edilir.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Bunu ilk beğenen sen ol.
General

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.