You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Cenazenin Yüzünü açmanın ve öpmenin caiz oluşu:

Cenazenin Yüzünü açmanın ve öpmenin caiz oluşu:

Profesör
RE: Cenazenin Yüzünü açmanın ve öpmenin caiz oluşu:
İyi de Hanefi Mezhebinin seferilik hükümleri bellidir

Yok ben seni cidden anlamadımgülücük
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
Reyyan Ebu Hanife rahimehullah demiyor mu hadis sahih olduğu zaman benim mezhebim odur, diye bende öyle yapıyorum işte gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Sen kendini imam azamla bir mi tutuyorsun gülücük
Hataya dusmen burdan başlıyorgülücük
"Ey Sevgili!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
olur mu mubarek nasıl bir tutabilirim, aynı yolda olma bakımından dedim. yani nasıl ki efendimizle aynı yoldayım desem onunla kendimi bir tuttuğum anlamına asla gelmez, ben de o şekilde söyledim.
Hanefi mezhebine çok şekilde kıyas ve rey bulaştı ben inanıyorum ki Ebu Hanife bugun bu durumu görseydi hanefi mezhebinin bir çok görüşünü reddederdi. çünkü kendisi her ne kadar kıyas ve reye bulaşsa da ömrünün sonlarına doğru bunları terk etti. imameyni hatırla bunlar imamın en değerli talebeleri idi. 120 mesele de imama muhalefet ettiler. oysa bugun hanefi mezhebinin görüşleri son zamanlarda oluşturulmuş maalesef bunda da hadisler hiç dikkate alınmamış. benim savunduğum hanefilik zahiri hanefiliktir imamında rucu ettiği yol budur, bugun kü hanefiler kendi reylerini hadislerin önüne geçirmişler. ben ve imam onlardan uzağız. biz peygambere teslim olduk.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 14-11-2013, Saat:10:17 PM, Düzenleyen: kalemşör.
Profesör
gülücük gülücük
"Ey Sevgili!..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.