You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Acemi Üye
Cemal SÜREYA-Gül
GÜL

Gülün tam ortasında ağlıyorum
Her akşam sokak ortasında öldükçe
Önümü arkamı bilmiyorum
Azaldığını duyup duyup karanlıkta
Beni ayakta tutan gözlerinin

Ellerini alıyorum sabah kadar seviyorum
Ellerin beyaz tekrar beyaz tekrar beyaz
İstasyonda tiren oluyor biraz
Ben bazan istasyonu bulamayan bir adamım

Gülü alıyorum yüzüme sürüyorum
Her nasılsa sokağa düşmüş
kolumu kanadımı kırıyorum
Bir kan oluyor bir kıyamet bir çalgı
Ve zurnanın ucunda yepyeni bir çingene

CEMAL SÜREYA

Güzєllıĸ; śαĐєcє güzєl ôlαn يєỳlєrĐє Đєğıl, güzєl görmєĸ ıśtєĐığın hєrيєỳĐєĐır...
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: Cemal SÜREYA-Gül
Cemal Süreya Soyadındaki -y- fazlalığını atmış(girdiği iddia sonucu) ,İkinci Yeni şiirinin en başarılı örneklerini vermiş,4 evlilik yapmış,ikametgahı devamlı değişmiş,ayık dolaşmamış kafası dumanlı olan,Kürt ailenin çocuğu olmasına rağmen bunu gizlemiş,ölmeden önce eşine garip miras bırakan bıraktığı mirasla iltifatlara mazhar olan,şiirlerinde istihza ve mizaha çokça yer veren duygu adamı..Big Grin
Bu şiiride güzelmiş,teşekkür ettik..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Cemal SÜREYA-Gül
sımaydan edebıyat bılgılerı bolumne hosgeldınızgülücük
-eskı bılgılernızı tazelemk ıcın 1 e
-yenı bılgı almak ıcın 2 ye
-"yaw zaten ben bunları bılıyordum,sen baska bırsey anlat" dıyebılmek ıcın 3 e
-sımayı kızdırmak ve sıkı bı sopa yemek ıcın 3 tusundakı ısrara devam edıp 4 e basılı tutun:D
ana menuye donmek ıcın lutfen "İslami Forum, İslam, İslamiyet" lınkını tıklayınTongue
.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.