7 aydır aranan Münevver Karabulut'un katil zanlısı avukatları tarafından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildi. Cem Garipoğlu'nun yurtdışından değil İstanbul Bahçelievler'den Emniyete getirildiği alınan bilgiler arasında.
Şu anda Emniyet Müdürlüğü'ne gidip gitmeyeceği sorulan Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut: " Ben ne söylediysem çıktı. 7 aydır bekliyorduk. Türk adaletine güveniyorum. Yalnız kimler yataklık yaptı ise saklanmasında yardımı olanların ortaya çıkması lazım. Basın yaralı babanın yanında oldu bu yaralı babaya merhem oldu. Doğru yazan oldu yanlış yazan oldu çok zorlu bir dönemden geçtim. Şu sıoru işareti var bu işi kılıfına mı uydurdular teslim mi oldu yakalandı mı tam anlamış değilim." dedi.
VALİ AÇIKLADI
İlk açıklama İstanbul valisi Muammer Güler tarafından yapıldı. Güler Cem Garipoğlu'nun yakalandığını doğruladı ve gözaltına alma ve yargıya sevk işleminin yapıldığını belirterek "artık söz yargının" dedi. Münevver Karabulut'a başsağlığı da dileyen Güler polisin gizli bir çalışma sürdürdüğünü ve verdiği sözü tuttuğunu söyledi.
ÇAPKIN: SÖZÜMÜZÜ TUTTUK
Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ise şunları söyledi:
"Olay olduğundan bu yana polis yoğun bir çalışma içine girmiştir. Ve çember daraltılmıştır. Ve bugün şüpheli yakalanmıştır. İçişleri Bakanımızın çabası. Başbakanımızın ilgisi bizleri kamçılamıştır. pek çok ihbar oldu. Bir çoğu asılsız çıktı. Ancak her şeyi değerlendirdik. Ve sonuç aldık. Artık işin adli bölümü başlıyor."
Edinilen bilgilere göre; polisin uzun süre çabaları 'çemberin daraltılması' olarak adlandırılan ve para kaynaklarının kesilmesi ve ailenin teslim edilmesi yönünde karar almak zorunda kaldığı belirtildi.
MeLankoLi bir kişiliğim..
üşünmek: