You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

cehennem sözleri....

cehennem sözleri....

(...)
cehennem sözleri....
Cennetin de, cehennemin de anahtarı kılıçtır.
(HZ. MUHAMMED)
Cennet güçlük ve zorluklarla, Cehennem de şehvetlerle kuşatılmıştır.
(HZ. MUHAMMED)
Cehenneme, kalplerini günahlarla üşütenler girer.
(ABDULKADİR GEYLANİ)

Cehennemin kapılarını açmışlar; zebaniler inip papaz olmuş.
(ANONİM)
Ateş, benim yıkayan, yuyan, emziren annem,
Bir arınma kurnası olsa gerek cehennem.
(NECİP FAZIL KISAKÜREK)
Cehennem, hiçlikten daha iyidir.
(BAİLEY)
Ya Rabbi! Biz dünyada güneşin sıcağına dayanamazken cehennemin hararetine nasıl dayanalım?
(ÖMER B. ABDÜLAZİZ)
Cehennem dediğin dal odun yoktur
Herkes ateşini kendi götürür.
(PİR SULTAN ABDAL)

İçimizdeki cehennemin çektirdiği acıları ne kulak duyabilir, ne de dil söyleyebilir.
(LORD BYRON)

Cehennem yerinde hiçbir ateş yoktur,
Herkes ateşinin beraberinde götürür.
(KARACAOĞLAN )

Aptalların cenneti akıllılar için cehennemdir. (THOMAS FULLER)

Dünyayı kendime Cehennem yaparak, gökyüzündeki Cennet'i kazanmak istiyorum.
(LORD BYRON)
Şuan DeLi MisaL Aşığm Bir Kişi Hariç Herkese Şaşıyım !
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
RE: cehennem sözleri....
allah razı olsun cnm
allah bütün müslümanları cehennem azabından korusun

Yüzü Dost,Özü Düşmandan usandım,
Dili Mümin Kalbi Şeytandan usandım,
Dostum, Herkesin Kahrı Çekilirde Ben DAVASIZ MÜSLÜMAN dan usandım.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
"Cehennem, hiçlikten daha iyidir.
(BAİLEY)"

bu söz insanın ebedi yaşama arzusunun bir yansımasıdır. Üstad da diyor ki " İnsan, sair hayvanata muhalif olarak, hanesiyle alâkadar olduğu misilli, dünya ile alâkadardır. Ve akaribiyle münasebettar olduğu gibi, nev-i beşer ile de ciddî ve fıtrî münasebettardır. Ve dünyada muvakkat bekasını arzuladığı gibi, bir dâr-ı ebedîde bekasını, aşk derecesinde arzuluyor. Ve midesinin gıda ihtiyacını temin etmeye çalıştığı gibi, dünya kadar geniş, belki ebede kadar uzanan sofraları ve gıdaları, akıl ve kalb ve ruh ve insaniyet mideleri için tedarik etmeye fıtraten mecburdur, çabalıyor. Ve öyle arzuları ve matlapları var ki, ebedî saadetten başka hiçbir şey onları tatmin etmiyor. Hattâ, Onuncu Sözde işaret edildiği gibi, bir zaman, küçüklüğümde, hayalimden sordum: "Sana bir milyon sene ömür ve dünya saltanatı verilmesini, fakat sonra ademe ve hiçliğe düşmesini mi istersin? Yoksa, bâki fakat âdi ve meşakkatli bir vücudu mu istersin?" dedim. Baktım, ikincisini arzulayıp birincisinden "Ah!" çekti. "Cehennem de olsa beka isterim" dedi.

"Basar(Göz) sanatı(mahlukatı) görürde, basiret(kalp gözü) sanatçıyı(Halıkımızı, Saniimizi, Ma'budumuzu, Rabbimizi) görmezse çok abes olur."

Ne ki SEVDA:Hakka sevdalanmadıktan sonra..
Ne ki HAYAT: Hakkı yaşamadıktan sonra..
Ne ki KAVGA: Hak yolunda olmayınca..
Ne ki ÖLÜM:Şehadet vurmayınca..

[Resim: ry185oo.jpg]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Cehennem yerinde hiçbir ateş yoktur,
Herkes ateşinin beraberinde götürür.
(KARACAOĞLAN )bu söz benı her zman etkışemıştır sağol paylaşım için
Faniyim fani olanı istemem Acizim aciz olanı istemem Ruhumu Rahmana teslım eyledim gayrı istemem....
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.