You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

''Canlı bir hayvanı et karşılığında satmanın Yasak oluşu''

هل أنا حقاً أنا ؟
Semure'den; ''Rasulullah sav koyunun, et karşılığı alım-satımını nehyetmiştir.''

Sahih.Hakim(2/35)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 15-08-2013, Saat:01:52 PM, Düzenleyen: Tugce.
هل أنا حقاً أنا ؟
RE: Canlı bir hayvanın et karşılığında satmanın Yasak oluşu
''Canlı bir hayvanı et karşılığında satmanın Yasak oluşu'' başlığı bu şekil de değiştirebilir miyiz?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Göğe Bakma Durağı.
RE: Canlı bir hayvanın et karşılığında satmanın Yasak oluşu
Sebebi ne acaba icon

"Ezanı duyunca müziğin sesini kısmaması normaldir,
        Ben ezanı duyunca namaz kılmayan insanlar gördüm..!!"

"Ezana hürmetin esaslısı davete icabetle olur şarkıyı kapatmakla değil -dedi biri, haklıydı."
H
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumun Uykucu Ninesi
RE: ''Canlı bir hayvanı et karşılığında satmanın Yasak oluşu''
değiştirdim gülücük
[Resim: sems-i-tebrizi-sozleri-ii.jpg]

"Kalk, silkelen, kendine gel. Umutsuzluğa sarılma.
Umutsuzluk şeytandan, ümit etmek ise Allah'tandır."
Bunu ilk beğenen sen ol.
Çalıkuşu
Hanefilerin dışında, -bu hadisi delil olarak kabul eden- üç mezhep alimlerine göre, “canlı bir hayvanın et mukabilinde satılması” caiz değildir. Çünkü, et ile hayvan aynı cinsten -rebevî mallardan/ olduğu için aralarında faiz cereyan eder. (bk. V. Zuhaylî, İslam Fıkhı, Risale yay. 5/520-523)

Hanefilere göre canlı hayvan tartılmayan, et ise tartılan türden olduğu için aralarında faiz cereyan etmez. Hangi şekilde olursa olsun, canlı bir hayvanı et mukabilinde satılması caizdir. (Fethu’l-Kadîr, V, 290; Bedâyi, II, 189; bk. Zuhaylî, a.g.e)
"Her şey kaderle takdir edilmiştir, kısmetine razı ol ki rahat edesin...”
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
Sebebini arkadaş açıklamış başka sebeplerde olabilir. Ben haramların illetlerini sadece hikmetinden faydalanmak için sorgularım bunun dışında bir delilim olmadan tahsise gitmem beni okşamıyor.
Sahih Hadisin olduğu yer de reye bakmayı çok hoş bulmuyorum; bunun dışında onlar bizim için değerlidir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Göğe Bakma Durağı.
Sahihligini test etmekten ote sebebini merak ettim sadece.
Aklimd soru isareti olarak degilde bilgi olarak kallmasi icin ve biriine anlattigimda neden diye sordugunda aciklamam olmasi acisindan gülücük

"Ezana hürmetin esaslısı davete icabetle olur şarkıyı kapatmakla değil -dedi biri, haklıydı."
H
Bunu ilk beğenen sen ol.
Göğe Bakma Durağı.
Allah razi olsun, bazen neden sordugumda ozellikle annem tarafindan dinden cikiyormusum gibi algilandigim icin burda da bir an ustume alinip aciklama gereginde bulundum, hakkinizii helall edin gülücük

H
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.