soru = Yolda giderken susuzluktan çelimsiz düşmüş bir köpek gördüm ve peşime takıldı bende 50 60 metre ilerde cami şadırvanı gördüm hani dedim tasla felan yada elimle su veririm dedim zaten şadırvana belki günde 500 600 kişi ayakkabıyla basıyor köpeğe su verirken bir tane hacı dayımız bana hakaret etmeye köpeyi kovmaya çalıştı bende bir şey diyemeden oradan ayrıldım çok üzüldüm içerledim acaba benim köpeğe su vermem çok mu yanlıştı? peygamber efendimiz böyle yapar mıydı? ALLAH a emanet.
Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Cami Şadırvanı
Cami Şadırvanı
soru = Yolda giderken susuzluktan çelimsiz düşmüş bir köpek gördüm ve peşime takıldı bende 50 60 metre ilerde cami şadırvanı gördüm hani dedim tasla felan yada elimle su veririm dedim zaten şadırvana belki günde 500 600 kişi ayakkabıyla basıyor köpeğe su verirken bir tane hacı dayımız bana hakaret etmeye köpeyi kovmaya çalıştı bende bir şey diyemeden oradan ayrıldım çok üzüldüm içerledim acaba benim köpeğe su vermem çok mu yanlıştı? peygamber efendimiz böyle yapar mıydı? ALLAH a emanet.
Elbette doğru bir şey yapmışsınız. Bir canlının ihtiyacını gidermek en çok Müslümanlara yakışır.
Hacı dayı dediğiniz şahıslar yüzünden gençlerimiz dahi camilerden soğudu.
Camilerde konuşulmasına dahi engel oluyorlar, kendi kafalarına göre yasaklar falan getiriyorlar.
Siz yine de büyüklerinize saygıda kusur etmeyin. Oradaki dayıya nazikçe amacınızı söyleyebilir, yasaksa neden yasak olduğunu sorabilirdiniz.
Yine de dayı ikna olmuyorsa namazdan sonra cemaat dağılmadan imama konuyu açarak doğru olanın ne olduğunu sorabilir ve herkesin öğrenmesine sebep olabilirsiniz. İmamla yalnızken de konuşarak cemaati konu hakkında daha sonra bilgilendirmesini de talep edebilirsiniz.
Hayra niyet etmiş olmanız onu yapmak gibidir. Allah hayrınızı kabul etsin.
Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi