You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Caiz olmayan mezhep taklidi

Caiz olmayan mezhep taklidi

General
RE: Caiz olmayan mezhep taklidi
Allahın Rasulü ile halkın herhangi başka yöneticileri arasında fark vardır. başka yöneticiler itaat edebildikleri sürece doğru yol üzeredirler oysa Rasulullah direk Allahtan emir alır ve hataları var ise bile hatalarını Allah doğruya çevirir. Rasulün yasakladığı şeyler de zaten Allahın yasaklarıdır .

Haşr/7(Diyanet İşleri)

"Allah’ın, (fethedilen) memleketlerin ahalisinden savaşılmaksızın peygamberine kazandırdığı mallar; Allah’a, peygambere, onun yakınlarına, yetimlere, yoksullara ve yolda kalmışlara aittir. O mallar, içinizden yalnız zenginler arasında dolaşan bir servet (ve güç) hâline gelmesin diye (Allah böyle hükmetmiştir). Peygamber size ne verdiyse onu alın, neyi de size yasak ettiyse ondan vazgeçin. Allah’a karşı gelmekten sakının. Şüphesiz, Allah’ın azabı çetindir."
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 08-12-2012, Saat:07:51 PM, Düzenleyen: karadamlalar.
General
haram diyen onca ilmihal çıkar, hiçbirinde "yenmesi mekruhtur ama helal değildir denemez" gibi bir açıklama geçmez yaptığınız gibi. bu ilmihaller mezheplerde açık mı aramış oldular?
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
ayet ve hadis üzerine yapılacak içtihad hatalı olsa dahi müçtehidi bağlayacaktır, buna bir sözüm yok. fakat örf, adet, gelenek gibi Allahın değil toplumun koyduğu kurallar direk dinimizde ASLA delil değildir. neyse gereksiz uzatacağız tartışarak.

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Allahın yasak ettiği her şey benim mezhebimde yasaktır. Leş, domuz eti, iman ehli ve kitap ehlinin kesmediği et... çoğaltılabilir belki de şu an için Kurandan aklıma gelen bunlar ilk olarak.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Yani Kur'an'da adı geçmeyen ancak müslümanların yemediği şeyler (ne bileyim; köpek, kedi, salyangoz, maymun, örümcek, sırtlan vs.) de haram değil mi sizde?
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.