You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Buyurun! Matematik olimpiyatlarında sorulan çok ilginç bir soru, kolay gelsin

Administrator
Ayakkabi magazasina gelen müsteri dükkanda dolastiktan sonra bir ayakkabi begenir. Fiyatinin 35 YTL oldugunu ögrendigi ayakkabiyi satin almak istedigini söyler ve saticiya 50 YTL para uzatir. Kasasina bakan satici kasasinda bozuk para olmadigini görür ve yan dükkana gider bu 50 YTL'yi bozdurur ve magazasina geri dönüp para üstünü ve ayakkabiyi müsteriye etslim eder. Aradan 10 dk zaman geçer ve yan dükkan sahibi gelerek kendisine verdigi 50.-YTL 'nin sahte oldugunu ve parasini iade etmesini ister. Satici duruma çok üzülür ama ilgili tutari iade eder ve sahte parayi teslim alir.

Bu durumda ayakkabi saticisi ne kadar zarardadir?
a) 50 b) 65 c) 85 d) 100 e) Hiçbiri

uğraşacak arkadaşlar detaylı anlatırsa sevirim gülücük
Kolay gelsin...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Administrator
RE: Buyurun! Matematik olimpiyatlarında sorulan çok ilginç bir soru, kolay gelsin
ben çözememiştim tam çözüyorum başka birşey buluyorum matematik işte :D
Bunu ilk beğenen sen ol.
Ahval Paranormal
RE: Buyurun! Matematik olimpiyatlarında sorulan çok ilginç bir soru, kolay gelsin
İyide bu soruda ne vrkii :D yusuff abii bu soruyu bilmek için matematik dehası olmak gerekmiyor :D yusuf abi söyledi ama açıklamasını yapmadı ben yapim niçin D ?

Müşteri sahte 50 lira veriyor. Adam yan dükkandan bozduruyor 50 lirayı. 15 lira para üstü müştiriye veriyor. Para sahte oluncada adam 35 tl lik ayakkabı verdi müşteriye para üstü olarakta 15 lira. Etti 50 lira. Parayı bozdurduğu dükkana da 50 lira borcu oldu. Para sahte çünkü. Toplam 100 lira zararda. İnşallah anlatabilmişimdir :D Hem soruyu okuyan anlar. Benim anlatmama bile gerke yoktu gerçi gülücük
Kavalyem oLsa Öpebilir miyim öLümü ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 03-12-2010, Saat:04:22 PM, Düzenleyen: sürmenaj.
bende aynı fikirdeyim 100 tl olmalı
"sen ne zaman gelsen bu şehirde yağmur yağar"
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.