You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Profesör
"Buyur Kulum"
Bir gece Cebrail Aleyhısselam Sidretü’l Münteha’daydı.o esnada Allah’tan devamlı “buyur kulum” sesı geldıgını fark ettı.Bu sesi duyunca kendı kendıne “şimdi yeryuzunde bır kul Allah’ı çagırıyor olmalı,Acaba bu kul kım” dıye sordu.Sonra da içinden “şunu bır bılsem,bu kul kım oldugunu bılmıyorum ama şurası aşikar kı bu kul pek yuce bır kul olsa gerek.Nefsi ölmüş ruhu dırı” gecırdı.Cebrail Aleyhısselam bu kulu muhakkak tanıma sevdasına düştü;yeryuzune indi.denizler aştı,daglar gectı;fakat ne dagda boyle bır kul buldu ne de ovada.Yıne melekut alemıne vardı.Allah’u Teala nın hala”buyur kulum” dedıgını işitiyordu.Bu kulu mutlaka öğrenmelıydı.Bir kere daha butun alemı dondu dolastı ama bu kulu yıne bulamadı.Allah’a halını arz edıp “Ya Rabbı ‘buyur kulum’ buyurdugunuz okulu gormek ıstıyorum.onu bana,bana bunun yolunu goster” dıye yalvardı.Allah(c.c),Hz. Cebraıl’e(a.s) “Rum ulkesıne gıt,fılan kılıseye gır,anlar,bılırsın.”buyurdu.Cebraıl Aleyhısselam yeryuzune ınıp rum ulkesıne vardı.Allah’ın tarıf buyurdugu kılıseye vardı.Birde ne gorsun?Bir adam bır putun önunde ağlayıp ınlemekte,o puta hıtap edıp durmakta.Cebraıl(a.s) bu manzaraya sasırıp kaldı.İçi kabardı,coştu,tuhaf bır hale geldı.O coskunlukla tekrar melekut alemıne vardı.Dedı ki:”Ya Rabbi,bu işin iç yuzunu anlat bana!
O adam kılısede puta hıtap edıyor,sen buradan lutfedıp ona cevap verıyorsun.”
Allah(c.c) “evet” buyurdu.”Onun gonlu kara yolu sasırmıs,ama yanıldıgını bıle bılmıyor.O anlayısı sakat adam gafletle yolunu sasırmıs ama ben bılıyorum,Ben yol sasırmam,yanılmam.”Sonrada “sımdı ona yol gostereyım de hak dıne gırsın lutfumuz onun ozur dıleyıcısı olsun” buyurdu.Allah(c.c.) bunu derdemez o adam yolunu sasırdıgını anladı,kalbıne ve dılıne hıdayet nasıp oldu ve “Ya Rabbı” deneye basladı.Bu işi de yeryuzunde her kulun O;’nun kulu oldugunu bıldırmek için yaptı.

Feridüddin Attar

(bu yazıyı bugun bır dergıde okudum ve agladım.YUCELERIN YUCESI,RAHMETI MERHAMETi BOL OLAN RABBIM bır putpereste bıle bu sekılde davranıyorsa dusunun bız musluman kullarına karsı nasıldır.yuce rabbım merhametını rahmetını uzerımızden eksık etmesın inşallah)
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: "Buyur Kulum"
Alıntı:(bu yazıyı bugun bır dergıde okudum ve agladım.YUCELERIN YUCESI,RAHMETI MERHAMETi BOL OLAN RABBIM bır putpereste bıle bu sekılde davranıyorsa dusunun bız musluman kullarına karsı nasıldır.yuce rabbım merhametını rahmetını uzerımızden eksık etmesın inşallah)

Amin

Allah razı olsun çok güzel bir konu olmuş emeklerine sağlık gülücükgülücük
Emekli Üye
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.