You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

büyük şüpheye düştüm, inançlı sayılıyor muyum? ibadetlerim sakatlanır mı?

Yeni Üye
selamın aleyküm arkadaşlar. şimdi üye oldum. bu soru benim için çok önemli. yalnızca kapsamlı bilgiye sahip arkadaşlarımdan yanıt bekliyorum.

çok şükür, oldukça inançlı biriyim. Allah'ı ve peygamberimizi çok seviyorum. inancımız üzerine sıklıkla tefekkür ederim. vesilemle, pek çok arkadaşımın imanı sağlamlaştı, birkaç inançsız arkadaşta imana kavuştu. fakat şu an, buraya yazmak istemediğim çeşitli sebeplerden ötürü ciddi biçimde inancım sarsılmış vaziyette.

inanıyorum ki, Allah'ın da izniyle sorularıma bir yanıt bulacağım. şimdiye dek hep buldum. fakat öyle sorular ki bunlar, eski hissiyat ve algım tamamen darma duman oldu. neredeyse bir ateist gibi algılamaya başladım hayatı. ne yapsam, ne etsem buna engel olamıyorum. gerçekten elimde değil.

lütfen beni yargılamayın ve soruların ne diye sormayın değerli arkadaşlar. niyetim tamamen olumlu, inancımı geri kazanmak istiyorum. bunun için dua da ediyorum. fakat dua ederkenki hissiyat ve algım tamamen yok olmuş vaziyette. devamlı şahadet getiriyor ve dua okuyorum ama sanki sadece kendi kendime konuşuyormuşum gibi geliyor. tek sebebi henüz çözemediğim sorularım. niyetim ve düşüncem tamamen inançlı olmaya yönelik.

sorumu yanıtlamak için kapsamlı bir araştırma yapmam gerekiyor ve bunu yapabilecek vakti ancak 1 ay içinde bulabileceğim. yaklaşan çok kritik sınavlarım var. kendimi şu an sorumu yanıtlamaya adarsam 1 yılım ziyan olacak. Allah bu niyetimden ötürü, hissiyatım oluşmasa bile ibadetlerimi kabul eder mi? teşekkürler
Bunu ilk beğenen sen ol.
Süper Moderatör
RE: büyük şüpheye düştüm, inançlı sayılıyor muyum? ibadetlerim sakatlanır mı?
Genel olarak vesvese imandandır. Yani imanın sağlam olmasa vesvese duymaz, hemen inancından vazgeçerdin.
İnan ki birçok kişi senin yaşadıklarının benzerini yaşar. İmanı sağlam olan bunu aşar. Kafasındaki soruların tam cevabını bulamasan bile bu ancak kendi eksikliğimizdir. Rabbim mutlaka hiç ummadığın bir zamanda ve ya mekanda kafandaki soruları giderir.

64-Teğabun/11- Allah'ın izni olmayınca hiç bir musibet isabet etmez. Kim Allah'a inanırsa, Allah onun kalbini doğruya götürür. Allah her şeyi bilendir.

Bu ayette ayrıca şu konu da dikkati çekmektedir.
“Allah bir kişi için hayır murat etmişse, o kişiyi Fakih yapar” Hadis...

Yani kişi samimi Allah yolunda olursa, bilmediği veya şaşırdığı bazı konularda ona yardım eder, bazen doğrudan hidayet ve ilham verir, bazen bir sebep yaratarak ona doğruyu gösterir.

Rabbimin vaadi haktır. Sabret inşaallah Rabbim yardım edecektir.
Allah'a emanet...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Şüphe çok güzel bir asansördür. Havada asılı kalmış bir asansör. Ya aşağıdakilerin atla demesini dinlersin ya da seni yukarı çekmek için hazır bekleyene dua edersin. Sonsuza dek orada kalmayacaksın.

Allah diyor ki:
"Errahman + 'alleme lkurân"

Ve Rahman süresi boyunca tekrar tekrar öğretiyor. Bıkmadan, usanmadan. Hani birinden bir şeyi tekrar anlatmasını istersin. Sonra anlamadım der tekrar anlat dersin. Üç kere, beş kere, yedi kere anlatır ama sonunda sabrı taşar o öğretmenin. Ama Allah diyor ki Errahman + 'alleme lkurân

Kahhar ismiyle değil Rahman ismiyle öğretiyor ve tekrar tekrar bıkmadan usanmadan öğretiyor. Sen yeter ki öğrenmek iste.

Aşağıdakiler atlaman için mantıklı sebepler sunacaktır. Rahman'ın mantığı hepsinden üstündür. Sen O'na güven. Sen anlatmasını iste. Sonra yükseleceksin. "Şüphe asansörü"ne bindiğin o kattan daha yükseğe.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Süper Moderatör
Konuyla ilgili hadisin tam metnini yeni buldum.
Faydalı olur inşaallah

VESVESE

Kütübü-sitte 10. (36)- Ebu Hüreyre (radıyallahu anh) anlatıyor: Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm)'in ashabından bir kısmı ona sordular:
"Bazılarımızın aklından bir kısım vesveseler geçiyor, normalde bunu söylemenin günah olacağına kaniyiz." Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm):
"Gerçekten böyle bir korku duyuyor musunuz?" diye sordu. Oradakiler
Evet! deyince:
"İşte bu (korku) imandan gelir (vesvese zarar vermez)" dedi.
Diğer bir rivayette: "(Şeytanın) hilesini vesveseye dönüştüren Allah'a hamdolsun" demiştir.
Müslim'in İbnu Mes'ud (radıyallahu anh)'dan kaydettiği bir rivayet şöyledir: "Dediler ki:
"Ey Allah'ın Resulû, bazılarımız içinden öyle sesler işitiyor ki, onu (bilerek) söylemektense kömür kesilinceye kadar yanmayı veya gökten yere atılmayı tercîh eder. (Bu vesveseler bize zarar verir mi?)". Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm):
"Hayır bu (korkunuz) gerçek imanın ifadesidir" cevabını verdi."
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
çok teşekkür ederim değerli arkadaşlar. iyi ki buraya üye olup konu açmışım. Allah sizlerden razı olsun. lütfen benim için dua edin
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.