çok şükür, oldukça inançlı biriyim. Allah'ı ve peygamberimizi çok seviyorum. inancımız üzerine sıklıkla tefekkür ederim. vesilemle, pek çok arkadaşımın imanı sağlamlaştı, birkaç inançsız arkadaşta imana kavuştu. fakat şu an, buraya yazmak istemediğim çeşitli sebeplerden ötürü ciddi biçimde inancım sarsılmış vaziyette.
inanıyorum ki, Allah'ın da izniyle sorularıma bir yanıt bulacağım. şimdiye dek hep buldum. fakat öyle sorular ki bunlar, eski hissiyat ve algım tamamen darma duman oldu. neredeyse bir ateist gibi algılamaya başladım hayatı. ne yapsam, ne etsem buna engel olamıyorum. gerçekten elimde değil.
lütfen beni yargılamayın ve soruların ne diye sormayın değerli arkadaşlar. niyetim tamamen olumlu, inancımı geri kazanmak istiyorum. bunun için dua da ediyorum. fakat dua ederkenki hissiyat ve algım tamamen yok olmuş vaziyette. devamlı şahadet getiriyor ve dua okuyorum ama sanki sadece kendi kendime konuşuyormuşum gibi geliyor. tek sebebi henüz çözemediğim sorularım. niyetim ve düşüncem tamamen inançlı olmaya yönelik.
sorumu yanıtlamak için kapsamlı bir araştırma yapmam gerekiyor ve bunu yapabilecek vakti ancak 1 ay içinde bulabileceğim. yaklaşan çok kritik sınavlarım var. kendimi şu an sorumu yanıtlamaya adarsam 1 yılım ziyan olacak. Allah bu niyetimden ötürü, hissiyatım oluşmasa bile ibadetlerimi kabul eder mi? teşekkürler